Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
18. 7. 2013,
22.25

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aneja Simončič Lara Omerzu

Četrtek, 18. 7. 2013, 22.25

1 leto, 8 mesecev

Atletinje priborile zlato in dve bronasti odličji

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Četrti dan olimpijskega festivala evropske mladine so zaznamovale mlade slovenske atletinje, ki so priborile tri odličja. Aneja Simončič je bila zlata, Lara Omerzu in Tina Božič pa bronasti.

Tekačica na 400 metrov z ovirami Aneja Simončič je bila najhitrejša že v sredinih kvalifikacijah, v finalu pa je le še potrdila vlogo prve favoritinje. S časom 1:00,27 je prva prečkala ciljno črto, srebro je odšlo na Slovaško, bron pa v Francijo. "Občutki so nepopisni, mislim, da se še ne zavedam, kaj mi je uspelo. Zelo sem vesela, kar ne morem verjeti. Pred tekmo sem bila malo živčna, saj je veliko možnosti, da se kaj nepredvidljivega zgodi. Srbkinja je bila tudi med favoritinjami, pa je padla. Vročina me ni motila, je pa prvo polovico kroga precej pihalo v prsa. Čas na taki tekmi sploh ni pomemben, važna je uvrstitev. Želim si, da bi nadaljevala v takem ritmu, saj me septembra čakajo nove tekme in novi izzivi," je po največjem uspehu v karieri vesela razlagala 15-letna Simončičeva.

Medalja tudi za skakalko v višino

Lara Omerzu je prijetno presenetila v finalu skoka v višino. Preskočila je letvico na 177 cm in za centimeter popravila osebni rekord, ki ji je prinesel bronasto medaljo. "Super. V poizkusu na 179 cm sem bila tudi blizu, tako da bi lahko bilo še bolje, a je vseeno super. Računala sem na finale in uvrstitev okoli petega mesta, medalja pa je presenečenja," je po tekmi povedala Omerzujeva, ki trenira in tekmuje pod taktirko svojega očeta.

"Zelo sem zadovoljen, saj je to Larino prvo večje tekmovanje in že kar medalja. Dolgo sem že v atletiki, trener sem že 30 let, a tokrat prvič v nekoliko drugačni vlogi. Moram priznati, da me je kar malo stisnilo, ko sem jo prvič peljal v 'call room', ampak se bom tudi tega navadil," je dejal Larin oče Henrik, ki se je prav tako veselil uspeha svoje hčerke.

Božičeva z dvema bronoma

Tina Božič, ki je bila tretja že v skoku v daljino, je le dan kasneje osvojila bronasto odličje še v troskoku. V prvi disciplini je bila z odličjem zelo zadovoljna, saj v skoku v daljino ni veljala za favoritinjo, tokrat pa je imel od vseh prijavljenih najboljši rezultat, zato ni čudno, da po tekmi ni žarela od veselja.

"Zadovoljna sem z medaljo, ne pa s skakanjem, ker nobenega skoka nisem zadela na desko. Po rezultatu je to moja najslabša tekma sezone. Lahko bi naredila kaj več. Čeprav sem si pred odhodom želela ene medalje, sedaj pa imam dve, sem želela izboljšati osebni rekord ali vsaj najboljši letošnji dosežek. Sedaj končno pridejo na vrsti počitnice," je le nekaj pozitivnega našla 15-letna Božičeva, ki je skočila 12,60 metra. Zlato je osvojila Francozinja Yanis Esmeralda David (12,92 m).

Ne spreglejte