Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lara Omerzu Maja Bedrač Mitja Kordež rekord

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 14.54

8 let

Od rekorda, ki ga ima v lasti mama, je Lara Omerzu malenkostno oddaljena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mladi slovenski atleti so se konec prejšnjega tedna izkazali s številnimi odličnimi nastopi, med katerimi so Lara Omerzu, Maja Bedrač in Mitja Kordež porušili državne rekorde v svojih kategorijah.

Brežiška atletinja Lara Omerzu je na avstrijskem dvoranskem prvenstvu v mnogoboju, ki je potekalo na Dunaju, postavila nov rekord v peteroboju za starejše mladinke. Z doseženimi 3.813 točkami je popravila rekord, ki sta ga skupaj imeli Natalija Waldhuber (iz leta 2007) oziroma Maja Petan (iz leta 2005). Za članskim rekordom (4.087 točk), ki je v lasti njene mame Vladke Lopatič, je zaostala za vsega 247 točk.

"Rekordni dosežek sem v bistvu pričakovala, s tem namenom smo tudi odšli na prvenstvo. Zelo rada nastopam in treniram v vseh teh disciplinah, še vedno pa je poudarek na skoku v višino. Žal mi je, da že na tem tekmovanju nisem skočila do norme za letošnje mladinsko svetovno prvenstvo, kar je eden mojih naslednjih ciljev. Poleg tega bi rada v mnogoboju popravila tudi članski rekord v mnogoboju. Naslednjič bom nastopila na državnem prvenstvu za starejše mladince in nato še na članskem, v tekmovalni načrt pa bomo skušali vključiti še kak mnogoboj," je povedala Lara.

Ptujčanka Maja Bedrač je na dvoranskem mitingu v Zagrebu v skoku v daljino postavila rekord za mlajše mladinke. S skokom, dolgim 6,21 metra, je za štiri centimetre izboljšala dosežek Tine Božič iz leta 2013. "Z rekordom sem seveda zadovoljna, a lahko bi skočila še dlje. Za začetek sezone pa nastop ocenjujem kot dober. Skoke želim izboljšati že na prihajajočih prvenstvih, tako na mlajšem mladinskem prvenstvu kot prvenstvu za starejše mladince in člane, " je nastop komentirala nova rekorderka.

Mitja Kordež, član Atletskega kluba Slovenj Gradec, pa je na prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U16, ki je to soboto potekalo v Celju, v teku na 60 metrov zmagal z novim državnim rekordom, in sicer s časom 7,09. Prejšnjo rekordno znamko Vida Kmetiča, doseženo daljnega leta 1984, je izboljšal za 5 stotink: "Pred tekmo sem bil sicer malce živčen, a sem vedel, da sem dobro pripravljen. Na sezono se pripravljam že od septembra in menim, da imam še rezervo za izboljšanje teh dosežkov. Naslednjič bom nastopil že prihajajoči vikend. V soboto se bom udeležil mlajšega mladinskega prvenstva v Ljubljani, v nedeljo pa se bom udeležil tekmovanja v Linzu."

Ne spreglejte