Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2012,
0.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

olimpijske igre

Petek, 10. 8. 2012, 0.00

6 let, 7 mesecev

Anićeva za las od odličja, svetovni rekord Američank v štafeti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Taekwondoistka Franka Anić je bila od olimpijskega odličja oddaljena le za korak, izgubila je borbo za bron in osvojila peto mesto. Svetovni rekord Američank v štafeti 4 x 100 metrov.

Franka Anić je prvi boj začela ob 13. uri, merila pa se je s sedmo nosilko Kazahstanko Gulnafis Aitmukhambetovo. Prvo rundo je s 5:3 dobila Franka. V drugi je bila boljša tekmica, ki je izenačila na 7:7. Zadnja runda je pripadla Dalmatinki v slovenskih barvah, ki je napredovala s 15:11. V četrtfinalu se je pomerila z drugo nosilko Kanadčanko Sergerie Karine, v prvi rundi ni nobeni borki uspelo osvojiti točke. V drugi rundi je Anićeva z dvema udarcema v glavo prišla do vodstva s 6:0, po koncu šestih minut pa je vodila s 6:1, saj je prejela dve kazni. V tretji rundi je slovenska borka najprej prejela udarec v oklep, nato pa sama napadla in povišala prednost na 10:3, borbo pa zmagala z 10:5. Polfinalna borba je bila izjemno taktična, po prvih dveh rundah ni prišlo do nobene točke. V tretji je Korejka prišla z udarcem v glavo do treh točk. Slovenka je nato napadala, kar je nasprotnica izkoristila in zmagala s 7:0. Američanka je hitro povedla z 1:0, nato pa je Anićeva zadela nasprotnico v glavo, vendar prejela točke šele po ogledu video posnetka, prva runda se je končala s 3:3. Tudi v drugi rundi je Američanki hitro povedla (4:3), to je bila tudi edina točka v tej rundi. Tudi v zadnji rundi je prvo točko osvojila nasprotnice (5:3), slovenska borka je napadalna, a prejela udarec v glavo (3:8) in se poslovila od odličja.

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na razdalji 200 metrov v svoji polfinalni skupini zasedla peto mesto in tako ostala brez velikega finala. 30-letna kajakašica je na teh olimpijskih igrah zaostala za svojimi pričakovanji, saj se ji ni izšlo vse po načrtih. Špelo v soboto čaka še nastop v finalu B, kjer se bo borila za mesta od 9. do 16. mesta.

Skupno je bilo v petek na sporedu 16 finalnih odločitev.

Ne spreglejte