Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 6. 2021,
6.43

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

paralimpijske igre Andreja Dolinar

Četrtek, 3. 6. 2021, 6.43

2 leti, 10 mesecev

Paraolimpijske kvalifikacije v Laškem

V Laškem po zadnje vstopnice za Tokio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Andreja Dolinar | Andreja Dolinar pogreša turnirje vse od leta 2019. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Andreja Dolinar pogreša turnirje vse od leta 2019.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Danes se v Laškem začenjajo kvalifikacije za paraolimpijske igre za namiznoteniške igralce. V dvorani Tri lilije se bo začel turnir, po katerem bodo znani še zadnji potniki v Tokio. Za vozovnice na igre se potegujejo tudi Slovenci.

V Laškem imajo ob pomoči krovne Zveze za šport invalidov Slovenije - Slovenskega paralimpijskega komiteja že veliko izkušenj s prirejanjem namiznoteniških tekmovanj za športnike invalide na vseh ravneh, tokrat pa prvič pripravljajo še kvalifikacijski turnir. Tekmovanje, ki se bo končalo v soboto, je prvo takšno pred paraolimpijskimi igrami doslej.

Dolinarjeva doživela paraolimpijske igre že štirikrat

Luka Trtnik bo v Laškem nastopil le enkrat. | Foto: Vid Ponikvar Luka Trtnik bo v Laškem nastopil le enkrat. Foto: Vid Ponikvar Slovenske barve bodo na domačem turnirju branili Andreja Dolinar, Luka Trtnik, Primož Kancler in Alen Bečirević, vodi jih selektor Ožbej Poročnik. Dolinarjeva bo danes igrala dva dvoboja v svoji kategoriji, prav tako Bečirević in Kancler, medtem ko bo Trtnik nastopil le enkrat.

"Lahko bi kdo rekel, da je to samo en turnir, a paraolimpijske igre niso le to. Jaz sem jih doživela že štirikrat, vedno je posebno vzdušje in posebno doživetje. Tu v Laškem še nisem razmišljala o pričakovanjih, ker sem imela zadnjo tekmo leta 2019. Toliko čaka smo brez tekem, da ne vemo, kje smo. A od sebe pričakujem maksimum," je pred turnirjem dejala izkušena Dolinarjeva.

Predtekmovanje bo danes in v petek potekalo po skupinah, v katerih so trije ali štirje udeleženci. Iz vsake se bosta naprej uvrstila po dva najboljša, sledi pa del tekmovanja na izpadanje. V moški konkurenci bo 11 kategorij, v ženski pa deset. Zmagovalci sobotnih finalnih bojev si bodo zagotovili uvrstitev v Tokio. Na tekmovanju se bo merilo 210 igralcev iz 47 držav.

Zaradi omejitev veljajo posebni ukrepi, igralci bodo lahko le v hotelih in dvorani, tako da bo tudi logistika za izkušene prireditelje tokrat povsem nov izziv.

Ne spreglejte