Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 6. 2021,
22.56

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Najboljše storitve v prvem omrežju omogoča Telekom Slovenije

Natisni članek

slovenska bakla

Sreda, 9. 6. 2021, 22.56

2 leti, 10 mesecev

POT SLOVENSKE BAKLE

Dan medgeneracijskega povezovanja in športne inkluzije

Najboljše storitve v prvem omrežju omogoča Telekom Slovenije
Slovenska bakla | Foto Aleš Fevžer/OKS

Foto: Aleš Fevžer/OKS

Dan je minil bliskovito in izjemno povezovalno. Pred plamenico je bil nabito poln urnik, saj je obiskala kar pet občin: DobrnoVitanje, Zreče, Slovenske Konjice in Vojnik, prav v vseh občinah pa je bila prisotna Nastja Govejšek, plavalka in udeleženka olimpijskih iger v Londonu.  

Plamenica se je po pozno jutranjem pozdravnem nagovoru podžupana Dobrne Stanislava Božnika pogumno podala na poti s prvimi nosilci bakle. Med prvimi so bili učenci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, kjer z izjemno predanim delom spodbujajo gibanje in športno udejstvovanje, kar je Center postavilo na svetovni zemljevid Specialne olimpijade v Sloveniji. Vinko Rešetar in Bine Kolar na svetovnih igrah specialne olimpijade osvajata kolajne v različnih disciplinah: krpljanju, teku na srednje in dolge proge; nogometu predana Luka Čevnik in Zlatko Černelj, danes pa so v spremstvu ostalih nosilcev osvajali srca vseh prisotnih. Plamenico so ponesli tudi učenci OŠ Dobrna in sklenili izjemno čustveno nabito dogajanje pred šolo na južnem vznožju Paškega Kozjaka.

Slovenska bakla | Foto: Aleš Fevžer/OKS Foto: Aleš Fevžer/OKS

Naslednja postaja popotovanja so bile Vitanje, ena manjši slovenskih občin, za katero velja, da ime buri domišljijo, še bolj pa Center Noordung, Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga. Župan Slavko Vetrih je plamenico predal učencem OŠ Vitanje, ki so jo z vesoljsko naelektreno energijo ponosno ponesli po svojem kraju. Nič čudnega, če pa jih je pred tem pozdravil robot Vita, ki velja za največjega in najbolj naprednega humanoidnega robota v Sloveniji.

Slovenska bakla | Foto: Aleš Fevžer/OKS Foto: Aleš Fevžer/OKS

Z odtisnjenimi vtisi je bakla nadaljevala svojo pot v turistično prepoznavne Zreče, ki se ponašajo s termalnim vodnim bogastvom. Bakla je zaokrožila po zreškem štadionu, ponesli so jo številni mladi perspektivni športniki in športniki leta, šolarji OŠ Zreče, odbojkarji kluba Weiler, smučarji tekači domačega kluba ter predstavniki športnih društev in srednješolci Šolskega centra Zreče – Slovenske Konjice. Čisto potiho se je dogodka udeležil tudi olimpijec, nordijski kombinatorec Marjan Jelenko.

Plamenica je svojo pot nadaljevala k sosedom v zgornje Dravinjsko dolino, v Slovenske Konjice, kjer jo je toplo sprejel podžupan Primož Poklič in predal mladim športnikom, šolarjem in učencem okoliških šol, da so z njo zakrožili po središču mesta.

Slovenska bakla | Foto: Aleš Fevžer/OKS Foto: Aleš Fevžer/OKS

Dan se je izredno hitro prevesil v pozno popoldne, ko je bakla dosegla cilj današnjega potovanja – občino Vojnik. Tu so jo vabljeni nosilci bakle prav tako že nestrpno pričakovali in prejeli po uvodni besedi župana Branka Petreta. Živopisana množica razigranih otrok, mladih športnikov in članov športno rekreativnih društev ter članov medobčinskega društva delovnih invalidov in olimpijca Marjana Jelenka so s ponosom ponesli slovensko baklo iz recikliranega jekla Skupine SIJ po njeni zaključni poti tega dne.

Slovenska bakla | Foto: Aleš Fevžer/OKS Foto: Aleš Fevžer/OKS

Tudi na današnjih dogodkih so sodelovali ambasadorji SKB banke, glavnega sponzorja OKS-ZŠZ. Že jutri pa jo čakajo nove zgodbe, nove občine. Obiskala bo Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Rogaško Slatino in Rogatec.

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Olimpijska bakla - Krško
Sportal V varnem naročju posavskih spidvejistov in kajakašev
olimpijska bakla
Sportal Vnovič na nabrežjih Krke in Save
Peter Kauzer
Sportal Poletela s padalom in priveslala na splavu
olimpijska bakla
Sportal Po cesti s konjem, po stezi s petelinom
Ne spreglejte