SiolNET. Sportal OI Tokio
  • Messenger
  • Messenger
popotovanje slovenske bakle

Vnovič na nabrežjih Krke in Save

olimpijska bakla
Foto: Aleš Fevžer/OKS

Po tem, ko je bila slovenska bakla minuli konec tedna po dobri tretjini poti na rednem servisu in čiščenju, je danes nadaljevala popotovanje po občinah Kostanjevica na Krki in Sevnica.

Kulturno bogata Kostanjevica sredi umetnega otoka na Krki ima tudi živahen športni utrip, kar so dokazali mladi odbojkarji in kolesarji, pa tudi nadobudni športniki Osnovne šole Jožeta Gorjupa in drugi domačini. Prvi je za baklo poprijel akademski slikar Jože Marinč, sledili so mu mladi gostitelji z nekaj predajami na otoku, potem pa je bakla prek Krke odhitela do igrišča pred šolo, kjer so učenci od prvega do osmega razreda ponosno nabrali nekaj kilometrov po atletski stezi. Pridružila sta se jim skakalca s palico, olimpijca Jure Rovan in Robert Renner, navzoče pa sta nagovorila še Robert Zagorc, podžupan Kostanjevice na Krki, in Melita Skušek, ravnateljica OŠ Jožeta Gorjupa. Ena izmed kulturno najbolj pestrih slovenskih občin, znana tudi po Galeriji Božidarja Jakca in prvi slovenski Forma vivi, je dokazala, da je športno še kako ozaveščena in da bo med mladimi zagotovo vzklil kakšen odličen slovenski športnik.

olimpijska bakla Foto: Aleš Fevžer/OKS

Kako priročno so Sevničani pričakali baklo! Na rekreacijskem prostoru ob Savi se je namreč projekt Slovenska bakla srečal s še enim projektom, ki potuje po več slovenskih regijah, in sicer smo trčili v junaka Deželaka! Humanitarec in radijski voditelj Miha Deželak (Radio 1) se je namreč po uskladitvi z baklo istočasno mudil ob Savi v Sevnici, kjer je tudi odtekel 400-metrski krog. Zbrane tekače in radovedneže je nagovoril sevniški župan Srečko Ocvirk, poleg Deželakovih junakov pa so z baklo tekli še učenci osnovnih šol Tržišče, Krmelj, Boštanj, Sava Kladnika, pa srednješolci, sevniški invalidi, upokojenci in sedanji ali nekdanji športniki – rokometaši, judoisti, kolesarji, atleti in planinci. Četudi je bilo nebo temno, se je Sevnice in bakle dež tokrat usmilil, celo prevroče je bilo za nabiranje baklinih kilometrov. Toda plamenica iz bukovega lesa in recikliranega jekla Skupine SIJ, Slovenske industrije jekla, sponzorja OKS-ZŠZ, je prek rekordnih 20 predaj dosegla svoj načrtovani cilj in precej upehana končala svojo pot po Sevnici.

olimpijska bakla Foto: Aleš Fevžer/OKS

Jutri sledita še zadnji dve posavski občini in sicer bo slovenska bakla najprej obiskala Krško, nato pa še Brežice.

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Peter Kauzer Sportal Poletela s padalom in priveslala na splavu olimpijska bakla Sportal Po cesti s konjem, po stezi s petelinom Dolenjska Sportal Skozi gasilski vodni slavolok do izvira cvička

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin