Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 9. 2022,
18.33

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

Gregor Ropret Perugia Radovan Gačič ACH Volley Odbojkarska liga prvakov

Petek, 16. 9. 2022, 18.33

1 leto, 7 mesecev

Žreb odbojkarske lige prvakov 2022/23

ACH Volley dobil tekmece v ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

ACH Volley Calcit Volley finale DP | Odbojkarji ACH Volleyja se bodo v skupinskem delu merili z italijanskim podprvakom Perugio, turškim prvakom iz Ankare in tretjo ekipo nemškega prvenstva iz Dürna. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja se bodo v skupinskem delu merili z italijanskim podprvakom Perugio, turškim prvakom iz Ankare in tretjo ekipo nemškega prvenstva iz Dürna.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarji ACH Volley so na žrebu v Bruslju dobili tekmece za novo sezono lige prvakov. Ljubljanska ekipa se bo merila z italijanskim podprvakom Perugio, katerega član je tudi Gregor Ropret, turškim prvakom Ziraat Bank in nemškim Swd powervolleys Düren. Trener Radovan Gačič je bil z žrebom zadovoljen. Lovoriko bo branil poljski klub Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle, ki ga je v zadnji sezoni vodil selektor Slovencev Gheorghe Cretu, v ženski konkurenci pa članice turškega VakifBank. 

Potem ko je bila lani slovesnost ob žrebu lige prvakov in podelitvi nagrad najboljšim na Ljubljanskem gradu, so žreb v odbojkarski ligi prvakov letos izvedli v Bruslju. Proti belgijski prestolnici je pogledoval tudi edini slovenski predstavnik, ki ima mesto med klubsko smetano že zagotovljeno, ACH Volley.

ACH Volley z italijanskim podprvakom, turškim prvakom in Nemci 

Ta je na tekmece čakal v četrtem bobnu in bil izžreban povsem na koncu v skupino E. V tej se bo meril z zvezdniki italijanskega podprvaka Perugie, za katerega po novem igra slovenski podajalec Gregor Ropret, ki se tako vrača v Ljubljano, pa tudi MVP pravkar končanega svetovnega prvenstva in prvi podajalec italijanske ekipe Simone Giannelli, pa Wilfredo Leon ... Slovenskega prvaka čakajo tudi turški prvaki Ziraat Bank Ankara in nemška ekipa Swd powervolleys Düren, ki je v zadnji sezoni domačega prvenstva zasedla tretje mesto.

Gačič: Imamo realne možnosti za preboj v izločilne boje

"Po znanih nasprotnikih lahko samo potrdim, kar smo že večkrat omenili, da imamo realne možnosti za preboj v izločilne boje," pravi Radovan Gačič. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida "Po znanih nasprotnikih lahko samo potrdim, kar smo že večkrat omenili, da imamo realne možnosti za preboj v izločilne boje," pravi Radovan Gačič. Foto: Miloš Vujinović/Sportida "Čeprav smo ravno na pripravljalnem turnirju v Mariboru, smo pogledovali tudi proti Bruslju in žrebu Lige prvakov. Po znanih nasprotnikih lahko samo potrdim, kar smo že večkrat omenili, da imamo realne možnosti za preboj v izločilne boje Lige prvakov. Glavni cilj ostaja vsaj tretje mesto v skupini, ki nam zagotavlja igranje v evropskih tekmovanjih pod okriljem CEV, seveda pa si želimo in stremimo za več," je žreb v klubski izjavi komentiral trener ACH Volleyja Radovan Gačič.

Ta bo varovance v ligi prvakov prvič vodil novembra v Italiji, prvo domačo tekmo lige prvakov pa bodo odigrali sredi novembra proti Nemcem, zatem bodo gostili še turško moštvo.

Ponovitev zadnjega superfinala že v skupinskem delu

ACH Volley se je izognil skupini D, na njegovo srečo je v tej pristalo še edino preostalo moštvo v žrebu ob Ljubljančanih, češki Čez Karlovarsko. V tej skupini bomo spremljali ponovitev zadnjega superfinala med aktualnim prvakom Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle in drugouvrščenim klubom Trentino Itas.

Lanska udeleženca superfinala se bosta udarila že v skupinskem delu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Lanska udeleženca superfinala se bosta udarila že v skupinskem delu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski pridih bo imela skupina A. Nemški podprvak Friedrichshafen, katerega dres bo še naprej nosil Dejan Vinčić, pridružil pa se mu je še Žiga Štern, se bo meril s poljskim podprvakom Jastrzebski Węgiel, francoskim debitantom v tekmovanju Montpellier Volley UC in srbskim klubom Vojvodina NS Seme Novi Sad.

Tudi v skupini B bomo spremljali Slovenca, z nemškim prvakom iz Berlina bo v njej igral Sašo Štalekar, njegovo ekipo čakajo poljski Aluron Cmc Warta Zawiercie, turški Halkbank Ankara in kvalifikant.

V ženski konkurenci bo poljski Lodž, ki se mu je pridružila Lana Ščuka, v skupini igral s turškimi podprvakinjami Fenerbahče Opet, z nemškimi prvakinjami iz Stuttgarta in ekipo kvalifikantko.

20 ekip v boju za lovoriko

V novem tekmovalnem obdobju lige prvakov bo v skupinskem delu sodelovalo 20 ženskih in 20 moških ekip, razdeljenih v pet skupin po štiri. Vsak klub bo v skupinskem delu, ki se bo začel novembra, odigral šest tekem, z vsakim tekmecem dve, enkrat doma in enkrat v gosteh. O zmagovalcu bo tako kot lani odločal superfinale. 

V žrebu je bilo 18 moških ekip in 17 ženskih, še dve moški in tri ženske ekipe si bodo nastope v skupinskem delu zagotovili v kvalifikacijah, ki se bodo začele prihodnji teden. Za preboj v elitno tekmovanje se bodo potegovale tudi slovenske državne prvakinje Calcit Volley.

Skupine lige prvakov, moški:

Skupina A: Jastrzebski Węgiel (Pol); VfB Friedrichshafen (Nem) - Dejan Vinčić, Žiga Štern; Montpellier Volley UC (Fra); Vojvodina NS Seme Novi Sad (Srb)
Skupina B: Berlin Recycling Volleys (Nem) - Sašo Štalekar; Aluron Cmc Warta Zawiercie (Pol); Halkbank Ankara  (Tur); kvalifikant
Skupina C: Cucine Lube Civitanova (Ita); Knack Roeselare (Bel); Tours VB (Fra); kvalifikant
Skupina D:  Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle (Pol); Trentino Itas (Ita); Decospan Vt Menen (Bel); Čez Karlovarsko (Češ)
Skupina E: Sir Sicoma Monini Perugia (Ita) - Gregor Ropret; Swd powervolleys Düren (Nem); Ziraat Bank Ankara (Tur);  ACH Volley Ljubljana (Slo)

 

Bobni moškega žreba

Boben 1: Cucine Lube Civitanova (Ita), Sir Sicoma Monini Perugia (Ita) - Gregor Ropret; Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle (Pol), Jastrzebski Węgiel  (Pol), Berlin Recycling Volleys  (Nem) - Sašo Štalekar

Boben 2: Trentino Itas (Ita); Aluron Cmc Warta Zawiercie (Pol), VfB Friedrichshafen (Nem) - Dejan Vinčić, Žiga Štern, Swd powervolleys Düren  (Nem); Knack Roeselare (Bel)

Boben 3: Decospan Vt Menen (Bel), Ziraat Bank Ankara (Tur), Halkbank Ankara  (Tur), Montpellier Volley UC (Fra); Tours VB (Fra)

Boben 4: ACH Volley Ljubljana (Slo), Čez Karlovarsko (Češ), Vojvodina NS Seme Novi Sad (Srb); kvalifikant (17/18), kvalifikant (19/20)

Ne spreglejte