Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 6. 2018,
14.58

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Jan Pokeršnik Nejc Zemljak odbojka na mivki Singapur

Nedelja, 24. 6. 2018, 14.58

1 leto, 2 meseca

Zemljaku in Pokeršniku je kazalo odlično, za piko na i je malce zmanjkalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta na turnirju svetovne lige v Singapurju osvojila četrto mesto in tako dosegla enega od svojih večjih uspehov. Slovenca sta v polfinalu izgubila proti Estoncema Kustiju Nolvaku in Martu Tiisaarju, v malem finalu pa proti Indonezijcema Mohammadu Ashfiyi in Adeju Rachmawanu.

Zemljak in Pokeršnik sta turnir v Sentosi začela v skupinskem delu, saj sta zbrala dovolj točk, da jima ni bilo treba v kvalifikacije. Na prvi tekmi sta bila z 21:14 in 21:13 uspešnejša od domačinov Kingsleyja Taya in Fana Shena, drugi obračun pa sta tesno z 19:21 in 24:26 izgubila proti Estoncema Kustiju Nolvaku in Martu Tiisaarju.

Izkupiček je zadostoval za drugo mesto v skupini, ki je odbojkarjema na mivki prineslo uvrstitev v izločilne boje. V osmini finala sta nato s 14:21, 21:15 in 13:15 odpravila Avstrijca Simona Frühbauerja in Jörga Wutzla, v četrtfinalu pa Avstralca Damiena Schumanna in Cola Duranta z 21:17, 17:21 in 17:15.

V današnjem polfinalu sta se Zemljak in Pokeršnik še enkrat pomerila z Estoncema ter izgubila s 14:21 in 20:22. V malem finalu, v katerem sta se oba niza končala na razliko, sta naša predstavnika klonila proti Indonezijcema Mohammadu Ashfiyi in Adeju Rachmawanu, ki sta bila uspešnejša z 28:26 in 22:20.

Zemljak in Pokeršnik sta tekmovanje v Singapurju končala na visokem četrtem mestu, kar je do zdaj njuna najboljša uvrstitev na turnirjih serije FIVB Beach Volleyball World Tour 2 Star.

Zemljak: Mislim, da je to velik uspeh

"Če potegnemo črto, je za nama zelo uspešen turnir. Morda sva nekoliko razočarana, saj sva polfinale in tekmo za tretje mesto izgubila, a če bi nama nekdo pred turnirjem ponudil četrto mesto, bi ga z veseljem sprejela. Mislim, da je to velik uspeh. Včeraj sva bila po dolgih tekmah, ko sva dvakrat igrala po tri nize na razliko, lahko res zadovoljna. Uspel nama je tudi največji 'come-back' na turnirju, ko sva ubranila nekaj zaključnih žog proti Schumannu in Durantu, ki sta na lanskem svetovnem prvenstvu osvojila deveto mesto ter preobrnila rezultat v svoj prid. Morda sva imela pri tem tudi nekaj športne sreče, danes pa nama jo je zmanjkalo," je o turnirju dejal Zemljak.

Slovenska odbojkarja na mivki bosta že prihodnji konec tedna nastopila na turnirju svetovne lige na Poljskem, kjer bosta igrala v kvalifikacijah, njun prvi cilj pa bo preboj v skupinski del tekmovanja.

Slovenija odbojka
Sportal Na koga pred svetovnim prvenstvom računa slovenski selektor?
SIP Šempeter
Sportal V novo sezono z novim imenom SIP Šempeter in visokimi cilji
Francija odbojka
Sportal Srbi in Poljaki suvereni, Italijani brez zaključnega turnirja
Tina Lipicer Samec 1
Sportal Ponosna Slovenka brez dlake na jeziku in s srbsko mentaliteto
Ne spreglejte