Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Sebastjan Cilenšek SIP Šempeter 1 DOL

Četrtek, 21. 6. 2018, 18.00

5 let, 9 mesecev

V novo sezono z novim imenom SIP Šempeter in visokimi cilji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
SIP Šempeter | Foto Stanko Klančnik

Foto: Stanko Klančnik

Čeprav je tudi v Šempetru v Savinjski dolini v teh dneh pri ljubiteljih športa v ospredju svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji, v tamkajšnjem odbojkarskem klubu ne sedijo križem rok. Ženska ekipa, ki bo v novi sezoni, tako kot moška, nosila ime SIP Šempeter, in bo igrala v 1. A DOL za ženske, je skoraj že sestavljena, čakajo le še na okrepitve. Morda tudi iz tujine, tudi v novi sezoni pa se bo poskušala uvrstiti med štiri najboljše slovenske ekipe. V 2. DOL bodo tudi v letošnji sezoni igrali šempetrski odbojkarji. Njihov cilj pod vodstvom novega trenerja Tadeja Fermeta bo uvrstitev v 1. DOL za moške. 

Za odbojkaricami iz Šempetra je ena najbolj uspešnih sezon v njihovi zgodovini, saj so v domačem prvenstvu tekmovanje končale na četrtem mestu, prav tako pa so se med štiri najboljše slovenske ekipe prebile tudi v pokalnem tekmovanju, kjer jih je v polfinalu zaustavila Nova KBM Branik. V domačem prvenstvu so bile do zdaj boljše le leta 2012, ko so bile tretje, s četrtim mestom pa so se izenačile z letoma 2011 in 2013. 

''V začetku sezone je bil cilj, da se uvrstimo med prvih šest ekip, nato pa želja, da igramo v polfinalu končnice, kar smo tudi uresničili. V boju za tretje mesto dnevna forma ni bila prava, smo pa s tem dosegli četrto mesto, kar je za nas velik uspeh. Nekaj podobnega velja tudi za pokalno tekmovanje, tako da smo sezono končali zadovoljni,'' se je minule sezone dotaknil Sebastjan Cilenšek, predsednik OK Šempeter.

Cilenšek: Želimo ostati v boju za uvrstitev med najboljše štiri ekipe

Predsednik OK Šempeter Sebastjan Cilenšek je vesel, da SIP še vedno podpira odbojko v njihovi dolini. | Foto: Stanko Klančnik Predsednik OK Šempeter Sebastjan Cilenšek je vesel, da SIP še vedno podpira odbojko v njihovi dolini. Foto: Stanko Klančnik Šempetrčanke se bodo v novo sezono podale z novim pokroviteljem, SIP Šempetrom. ''Veseli me, da bosta obe naši članski ekipi imeli zdaj isto ime in da vodstvo SIP podpira odbojko v naši dolini. Če smo bili v začetku maja še v dilemi, kje nadaljevati tekmovanje, smo se na koncu odločili, da ostanemo v 1. A DOL za ženske. Za začetek nam je uspelo zadržati prvega trenerja Bena Božiča, ki mu bo v novi sezoni pomagal Simon Božič, dozdajšnji trener naše druge ekipe. Statistik ostaja Uroš Vidali, tako kot tudi trener za telesno pripravo Darin Vitanc. To pomeni, da je strokovno vodstvo izpopolnjeno, prav tako smo v zaključni fazi sestavljanja članske prve ekipe. V večini jo bodo sestavljale igralke, ki so že lani nosile največje breme, to so Mojca Božič, Anastazija Žnidar, Nina Praunseis, Anja Mazej, Tali Lekše, Neja Lakovšek … Ekipi bomo dodali še svoje mlajše igralke, ki so kadetske reprezentantke, dogovarjamo se tudi z dvema, tremi okrepitvami. Možno je, da bosta to tudi tujki, saj želimo ostati v boju za uvrstitev med najboljše štiri ekipe, kar bo vse prej kot lahko. Ob Novi KBM Braniku, ki spet ne bo veliko menjala ekipe, bo zagotovo močno ekipo sestavil tudi Calcit Volley, izredno močan bo GEN-I Volley z vsemi svojimi letošnjimi okrepitvami, Formula Formis pa tudi že ima dve tujki,'' je o načrtih za novo sezono, v kateri ne bo več trener prve moške ekipe SIP Šempetra, spregovoril Cilenšek.

''V novi sezoni se bomo posvetili delu z mlajšimi selekcijami, prvo ekipo pa bo prevzel Tadej Ferme, ki je bil do zdaj pomočnik, vendar je v zadnjih treh, štirih krogih minulega prvenstva že samostojno vodil ekipo,'' je še povedal predsednik šempetrskega odbojkarskega kluba, ki ne skriva, da se bo članska moška ekipa v novi sezoni potegovala za napredovanje med najboljše slovenske klube.

Cilj moške ekipe bo priti v prvi ligo. | Foto: Stanko Klančnik Cilj moške ekipe bo priti v prvi ligo. Foto: Stanko Klančnik

''Če se sredi februarja po tekmi s Šoštanjem Topolšico ne bi poškodovala Damijan Randl in Jernej Vrhunc, ki je moral na operacijo kile, bi bilo morda že letos dosegljivo vsaj drugo mesto, tako pa so priložnost dobili naši kadeti. Na koncu se je to izkazalo za dobro, saj so kadeti prvič v zgodovini našega kluba osvojili naslov državnega prvaka, to pa je bil edini naslov, ki nam je še manjkal med mlajšimi kategorijami. Zelo uspešni smo bili tudi v drugih mlajših selekcijah, kajti v mini odbojki smo se uvrstili na sklepni turnir, prav vse ekipe pa so bile med najboljšimi 12 v Sloveniji. To pomeni, da smo na pravi poti.''

V novi sezoni bo Tadeju Fermetu pomagal Dejan Udrih. Ekipa bo skoraj popolnoma enaka, novinca pa bosta David Strnad in Borut Markovič, ki sta nekoč že igrala za Šempetrčane.  

Preberite še:

Slovenija odbojka
Sportal Na koga pred svetovnim prvenstvom računa slovenski selektor?
Sašo Štalekar
Sportal Slovenski orjak ostaja zvest Calcitu
Tina Lipicer Samec 2
Sportal Tina Lipicer Samec je nazaj: Vem, kam vodi takšna pot
Sportal Karmen Kočar po osmih letih spet v Mariboru
Ana Skarlovnik in Tjaša Kotnik
Sportal Ana in Tjaša v Avstriji zasedli deveto mesto
Srbija odbojka
Sportal Poljaki in Brazilci poskrbeli, da bo še zanimivo
Uroš Stanič Dr. Dejan Paravan
Sportal Direktor GEN-I Volley: Ne bomo muha enodnevnica
Klemen Čebulj slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenec pred bogatim prestopom na Kitajsko
Ne spreglejte