Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2022,
16.21

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tajda Lovšin Tjaša Kotnik Asja Šen Nina Lovšin Rok Bračko Jan Pokeršnik Nejc Zemljak Črtomir Bošnjak

Petek, 24. 6. 2022, 16.21

1 leto

Turnir 2022 Volleyball World Beach Pro Tour Futures

V Ljubljani spet rekordno število prijav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
odbojka na mivki | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Zadnji junijski konec tedna boste spet lahko na svoj račun prišli vsi ljubitelji odbojke na mivki. Na Kongresnem trgu v Ljubljani se bo v novem formatu svetovne serije za zmago potegovalo 32 ekip v moški in ženski konkurenci.

V Odbojkarski zvezi Slovenije so nad številom prijav navdušeni, saj se za nastop v središču Ljubljane bori kar 95 moških dvojic iz 33 držav. V boj za najvišja mesta se bodo podali tudi trije slovenski pari. Nejc Zemljak, ki smo ga v zadnjih letih spremljali v paru z Janom Pokeršnikom, se bo tokrat predstavil s Črtomirjem Bošnjakom, Pokeršnik bo zaigral z obetavnim Rokom Bračkom, znova pa bomo priča tudi nastopu večkratnih slovenskih prvakov Tadeja Boženka in Danijela Pokeršnika. Odbojka na mivki Ljubljana Turnir | Foto: Anže Malovrh Foto: Anže Malovrh

V Ljubljano se vračajo tudi nekatera slovita imena odbojke. Nekdanji evropski prvak Clemens Dopler bo igral v paru s Thomasom Kunertom, Argentinec Julian Amado Azaad, zmagovalec turnirja iz leta 2015, bo nastopil v paru z Macielom Buenom. Manjkal ne bo niti Čeh Robert Kufa s svojim partnerjem Adamom Waberjem.

V ženski konkurenci so organizatorji zabeležili 65 prijav iz 32 držav. Poleg evropskih ekip bodo nastopile tudi odbojkarice iz Argentine, Avstralije, Čila, Japonske, Libanona, Kitajske, Kanade, Paragvaja in ZDA. Slovenijo bodo zastopale štiri predstavnice: Nina Lovšin in Asja Šen ter Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, ki spadajo v ožji krog favoritinj. V središču prestolnice bomo lahko spremljali tudi ukrajinsko navezo Irine in Inne Makhno ter Belgijki Cloolsovo in van de Vondenovo.

Turnir se bo v prestolnici začel 28. julija s kvalifikacijami, tem bodo sledili skupinski deli tekmovanja in izločilni boji, ki bodo na sporedu 29. in 30. julija. Boj za odličja pa bo mogoče spremljati 31. julija.
Sportal Kotnikova in Lovšinova v Dohi do 19. mesta
Sportal Zemljak in Pokeršnik do četrtega mesta v Madridu
Ne spreglejte