Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 1. 2022,
21.56

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Maša Pucelj slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 9. 1. 2022, 21.56

1 leto, 2 meseca

reprezentanci sta se uvrstili na EP

Uspeh slovenskih odbojkarskih mladih upov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenska ženska izbrana vrsta do 17 let si je v Zadru, kjer je potekal 1. krog kvalifikacij, priigrala uvrstitev na julijsko evropsko prvenstvo na Češkem in naslov srednjeevropskih prvakinj. Slovenke so bile v velikem finalu z 2:3 boljše od Hrvatic. Slovenska moška reprezentanca do 18 let je osvojila naslov srednjeevropskih prvakov in se uvrstila na evropsko prvenstvo, ki ga bo julija gostila Gruzija. Varovanci Iztoka Kšele so v velikem finalu prvega kroga kvalifikacij s 3:1 premagali Avstrijo in bodo v Tbilisiju branili zlato odličje.

Prvi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let, v okviru katerega so se reprezentance Hrvaške, Izraela, Češke, Avstrije, Slovaške, Madžarske in Slovenija merile tudi za naslov srednjeevropskih prvakinj, so naše mlade odbojkarice začele z zmago. V Zadru so bile s 3:0 (22, 22, 19) uspešnejše od Slovaške, od izbrane vrste Avstrije pa so bile boljše s 3:1 (13, 21, -22, 19).

S tem so si Slovenke, ki jih je na Hrvaškem vodil Jaroš Štekl, zagotovile prvo mesto v skupini in uvrstitev v polfinale. Njihove tekmice v boju za finale so bile Madžarke, a slednje proti razpoloženim Slovenkam, ki so slavile s 3:0 (18, 18, 17), niso imele nobenih možnosti.

V finalnem obračunu smo spremljali dvoboj med Hrvaško in Slovenijo, po petih nizih so se zmage z 2:3 (21, -12, -24, 17, -10) veselile naše odbojkarice, ki so tako osvojile naslov srednjeevropskih prvakinj in si kot edine zagotovile nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Olomoucu in Prostejovu na Češkem.

Slovenska kapetanka Maša Pucelj se je ob tem razveselila še individualne nagrade, izbrana je bila za najboljšo igralko turnirja v Zadru.

Reprezentanca Slovenije do 17 let: Adriana Vukojević, Eva Kneževič, Lira Pukl Verdel, Maja Lebič, Maša Pucelj, Mija Šiftar, Nadja Gojković, Saša Damjanović, Tia Hotič, Urša Sevčnikar, Lavra Križanič, Nika Pucelj. Prvi trener: Jaroš Štekl

 

Slovenska kadetska izbrana vrsta je srednjeevropsko prvenstvo v Mariboru, v okviru katerega je potekal tudi 1. krog kvalifikacij za EuroVolley do 18 let, začela s prepričljivo zmago s 3:0 (13, 15, 15) nad Hrvaško, zatem pa so naši mladi upi s 3:0 (18, 19, 18) odpravili še Madžarsko. Aktualnim evropskim prvakom do 17 let so nato nasproti stali Avstrijci in jim zadali prvi poraz, boljši so bili po petih nizih, z 2:3 (16, -22, 21, -23, -5). Slovenci so osvojili drugo mesto v skupini A, ki jim je prineslo polfinalni obračun s Češko.

Tudi Čehi so pred začetkom kvalifikacij veljali za ene od favoritov tekmovanja, s tremi zmagami so tudi osvojili prvo mesto v skupini B, a v polfinalu nato niso bili kos odličnim slovenskim odbojkarjem, ki so znova dokazali, da najbolje igrajo prav v odločilnih trenutkih. Naši fantje so se veselili zmage s 3:0 (24, 18, 21) in si zagotovili veliki finale.

V njem niso ničesar prepustili naključju in so se Avstrijcem, ki so v polfinalu odpravili Izraelce, oddolžili za poraz v skupinskem delu tekmovanja. Slovenski odbojkarji so slavili s 3:1 (20, 22, -22, 13) in si tako priigrali vozovnico za evropsko prvenstvo do 18 let, ki ga bo od 9. do 17. julija gostila Gruzija in na katerem bodo branili naslov evropskih prvakov.

Velja omeniti še individualne nagrade, ki so jih za dobre predstave na turnirju v Mariboru prejeli kar trije slovenski reprezentanti, Luka Marovt, Jurij Oman in Nejc Najdič.

Reprezentanca Slovenije do 18 let: Gregor Frece, Miha Kosanc, Matevž Karadža Pevc, Jakob Podbregar Špes, Vid Suhadolnik, Urban Rajnar, Jurij Oman, Luka Marovt, Nejc Najdič, Miha Okorn, Jošt Purgar, Jošt Kržič. Selektor: Iztok Kšela.

Ne spreglejte