Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 7. 2017,
23.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

1

Natisni članek

Tjaša Kotnik Tjaša Jančar Jan Pokeršnik Nejc Zemljak CEV Satellite Ljubljana CEV Masters Ljubljana odbojka na mivki

Petek, 21. 7. 2017, 23.15

6 let, 7 mesecev

CEV Masters/Satellite Ljubljana, 2. dan

Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik v boju za stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

1

odbojka na mivki | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta se na domačem turnirju evropske serije CEV Satellite uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta pripravili veliko presenečenje in z 2:1 v nizih izločili drugi nosilki turnirja Nizozemki Ilko Meertens in Annemieke Driessen. Uspešno sta nastopila tudi Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta se že prebila do četrtfinala.

Za dekleti je naporen petkov urnik. Predstavnici nežnejšega spola sta najprej čakali dve tekmi v skupinskem delu, najboljši dve dvojici v skupini pa je nato čakal še četrtfinalni obračun. Daleč najboljši od Slovenk sta se izkazali omenjeni Tjaši, ki sta se presenetljivo uvrstili celo med štiri najboljše.

"Želeli sva si uvrstitve v polfinale, vendar ne moreva reči, da sva nanjo računali. Na prvi tekmi sva prvima nosilkama turnirja bili blizu, tako da sva vedeli, da sva sposobni igrati proti katerikoli ekipi. V vsako naslednjo tekmo sva krenili še odločneje, saj z vsako odigrano tekmo napredujeva in sva še bolj uigrani. Za polfinale so pričakovanja zagotovo visoka, želiva si uvrstitve v finale," je po četrtfinalnem obračunu povedala Kotnikova.

Preostali slovenski dvojici Nina Lovšin in Lea Gostinčar ter Tajda Lovšin in Špela Morgan sta po dveh porazih v skupini nastope hitro končali.

CEV Satelitte, polfinale:

Sobota, 21. julij:
14.00, Behrens/Schumacher (Nem, 1) – Makhno In./Makhno Ir. (Ukr, 4)
15.00, Matei/Vaida (Rom, 6) – Jančar/Kotnik (Slo, 12)

Pri fantih sta skupinski del preživela le Jan Pokeršnik (na fotografiji) in Nejc Zemljak. | Foto: CEV Pri fantih sta skupinski del preživela le Jan Pokeršnik (na fotografiji) in Nejc Zemljak. Foto: CEV

Tudi na moškem Mastersu je skupinski del preživela le ena slovenska dvojica. To je pričakovano naša najboljša, Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki je v skupinskem delu zabeležila dve zmagi in se zanesljivo uvrstila v četrtfinale.

"Želim si, da bi tudi v nadaljevanju turnirja ohranila mirnost, s kakršno sva igrala danes. Še posebej v trenutkih, ko nama ni šlo najboljše. Nadaljevala sva svoj tempo igre in dobro servirala ter potem dobro igrala tudi v bloku in obrambi. S prvim mestom v skupini sva si morda zagotovila nekoliko lažje nadaljevanje," je po zmagi z 21:16 in 21:14 nad Avstrijcema Kunertom in Dresslerjem dejal mlajši od bratov Pokeršnik.

Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk ter Sergej Drobnič in Alan Košenina so se od močnega ljubljanskega turnirja poslovili z dvema porazoma.

CEV Masters, četrtfinale:

Sobota, 21. julij:
13.00 Zemljak/Pokeršnik (Slo, 3) – Babič/Gordjejev (Ukr, 7)
12.00 Beeler/Krattinger (Švi, 2) – Sivolap/Veličko (Rus, 8)
11.00 Gregory/Sheaf (Ang, 5) – Urlu/Giginoglu (Tur, 10)
10.00 Mol/Sørum (Nor, 1) – Bergmann/Harms (Nem, 9)

Ne spreglejte