Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
9.50

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Slobodan Kovač Samo Miklavc Jan Klobučar Bolgarija

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 9.50

4 leta, 8 mesecev

Pred tekmo z Bolgarijo

Težka preizkušnja za Slovenijo: Bolgarija mora pasti, sicer jih čakajo svetovni prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Slovenija odbojka | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco danes ob 17.30 čaka še zadnja tekma skupinskega dela evropskega prvenstva na Poljskem. Slovenci, ki so se že uvrstili v izločilne boje, se bodo v skupini C v Krakovu pomerili še z močno Bolgarijo.


Naši odbojkarji so prvo tekmo proti Špancem dobili prepričljivo, s 3:0, drugo pa po hudem boju izgubili proti Rusiji. Tokratna zmaga bi jim prinesla drugo mesto v skupini in s tem nekoliko lažje izhodišče v izločilnih bojih. A res le nekoliko lažje, saj bi bili po do zdaj videnem v četrtfinalu morda lažje premagljivi Rusi kot Srbi.

Morebitna razpleta:

Zmaga nad Bolgarijo:

Ta Sloveniji zagotavlja drugo mesto v skupini in obračun v play-offu s tretjeuvrščeno ekipo v skupini A. To bo skoraj zagotovo Finska. Če padejo še Finci, Slovenijo v četrtfinalu čaka obračun s Srbijo.

Poraz proti Bolgariji:

Slovenci bi bili tretji v skupini. V play-off bi se za vstop med osem pomerili z aktualnimi svetovni prvaki in domačini Poljaki. V primeru senzacije bi se v četrtfinalu ponovno srečali z Rusijo.

Katero pot bi izbrali?

  • Prvo.
    86,36 %
    247 glasov
  • Drugo.
    13,64 %
    39 glasov
Oddanih 286 glasov

Pred dvema letoma četrti

Že zdaj je jasno, da bo proti Bolgariji zelo težko. Varovanci selektorja Konstantinova so na tem prvenstvu prvo tekmo proti Rusom sicer izgubili s 3:0, a so zatem podobno kot Slovenci brez težav odpravili Špance.

Na domačem prvenstvu pred dvema letoma, na katerem so Slovenci osvojili srebrno odličje, so bolgarski odbojkarji v polfinalu po dramatični končnici izgubili proti kasnejšim prvakom Francozom, v boju za tretje mesto pa so morali nato priznati premoč Italijanom. Na svetovni lestvici zasedajo 14. mesto, na evropski šesto mesto.

To bo še peti obračun med Slovenijo in Bolgarijo. Slovenski odbojkarji so naše današnje nasprotnike premagali le na prijateljskih tekmah. | Foto: Sportida To bo še peti obračun med Slovenijo in Bolgarijo. Slovenski odbojkarji so naše današnje nasprotnike premagali le na prijateljskih tekmah. Foto: Sportida

Ko je šlo zares, boljši Bolgari

Slovenija in Bolgarija sta se na uradnih tekmah do zdaj srečali le dvakrat, na evropskem prvenstvu leta 2001 in na kvalifikacijah za olimpijske igre leta 2012. Obakrat so bili s 3:0 boljši bolgarski odbojkarji. Slovenci in Bolgari so se dvakrat srečali tudi na prijateljskih tekmah, obakrat so slavili naši fantje.

Pomočnik selektorja: Ukvarjamo se predvsem s sabo

Slovenci še vedno objokujejo tesen poraz proti Rusiji. "Za nami sta dve tekmi in vse, kar lahko rečem, je, da je bila ena priložnost izgubljena. Ni pa to nič usodnega. Zdaj nas čaka še tekma z Bolgarijo. Ve se, da imajo Bolgari zelo dobrega korektorja, Sokolova, ki je nevaren z vseh položajev. Tudi gledano v celoti gre za dobro ekipo, ki nam lahko povzroči težave, če ne bomo igrali na visoki ravni," pravi slovenski sprejemalec Jan Klobučar, ki je v reprezentanci zamenjal poškodovanega Klemna Čebulja.

Slovenci so na prvi tekmi tekmi premagali Španijo, na drugi pa morali priznati premoč Rusiji. | Foto: Sportida Slovenci so na prvi tekmi tekmi premagali Španijo, na drugi pa morali priznati premoč Rusiji. Foto: Sportida

Analize današnjih tekmecev v slovenski reprezentanci še sledijo, kot poudarja pomočnik selektorja Samo Miklavc, se v našem taboru želijo osredotočiti predvsem na igro Slovenije: "Tekma z Bolgari bo odločilna. Vemo, kje so bolgarske nevarnosti. Gre za ekipo, ki na trenutke igra zelo dobro, ko pa ti njihove igralce uspe spraviti pod pritisk, njihov ritem igre pade. Ampak ponavljam, ukvarjamo se predvsem s sabo, da spet dobimo podobo tiste igre, ki nas je krasila v zadnjih letih. Vemo, da spadamo med najboljše ekipe, a bomo morali v prihodnje tudi v končnicah prikazati vrhunsko igro."

Ne spreglejte