Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2022,
9.27

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 2. 9. 2022, 9.27

1 leto, 8 mesecev

Slovenske odbojkarice so na dobri poti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
slovenska odbojkarska reprezentanca u17 | Foto CEV

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Dekleta se bodo v 4. krogu tekmovanja v soboto ob 16. uri pomerila z Azerbajdžanom in si v Bakuju skušala priigrati še četrto zmago ter si že zagotoviti uvrstitev na EuroVolley.

Slovenske odbojkarice so na dobri poti, da si skozi kvalifikacije priigrajo svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih. Varovanke italijanskega stratega Marca Bonitte so namreč prvi del predtekmovanja opravile z odliko, saj so se veselile dveh pomembnih zmag proti Avstriji, enkrat pa so bile po pričakovanju boljše še od Gruzije.

Pred Slovenkami je zdaj nov izziv, v Bakuju se bodo v soboto pomerile s prav tako še neporaženim Azerbajdžanom. Slovenski tabor se nadeja nove zmage.

"Potovanje iz Tbilisja v Baku je bilo za marsikatero od nas zares naporno, a ker smo sem prišle nekaj dni pred tekmo, smo imele dovolj časa, da se spočijemo in si naberemo novih moči. Prav tako smo si lahko v miru pogledale nasprotnike, naredile kakšen trening več. Blizu hotela imamo tako dvorano kot fitnes in mislim, da smo v teh dneh zelo dobro trenirale. Menim, da smo tudi po sobotni tekmi zmožne domov oditi brez poraza," je pred tekmo povedala Klara Milošič.

Kar nekaj časa so potrebovale, da so se navadile na novo okolje

Najmlajša odbojkarica v naši izbrani vrsti, Maša Pucelj, dodaja: "Pot je bila zelo dolga in naporna in kar nekaj časa smo potrebovale, da smo se navadile na novo okolje, ki se kar precej razlikuje od domačega. Veliko stvari je tukaj precej drugačnih kot v Sloveniji. A zdaj trdo delamo že nekaj dni in smo pripravljene na tekmo. Azerbajdžan doslej še nima poraza, a gremo kljub temu na tekmo samozavestno in mislim, da nam bo uspelo zmagati."

Slovenke so se z Azerbajdžankami v letošnji sezoni že pomerile v sklopu priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Oba obračuna sta reprezentanci igrali v Kranjski Gori, prvi se je končal z neodločenim rezultatom 2:2, na drugem so bile s 3:1 boljše Azerbajdžanke.

SP v odbojki 2022: Slovenija - Nemčija
Sportal V glavah ni lahke poti do polfinala
SP v odbojki 2022: Slovenija - Nemčija
Sportal Zoran Kedačič: Dokazali, da proti Franciji ni bilo naključje, zdaj ne smemo izgubiti zbranosti
Ne spreglejte