Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 6. 2016,
17.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka evropska liga

Sobota, 4. 6. 2016, 17.48

6 let, 6 mesecev

Slovenske odbojkarice do nove prepričljive zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je po uvodni zmagi v skupini C evropske lige proti Madžarski tudi na tekmi proti Romuniji prišla do polnega izkupička. Naše odbojkarice so bile v Nyiregyhazi od tekmic boljše s 3:0 (21, 14, 21), srečanje pa je zaznamovalo kar sedemnajst blokov Slovenk. Skupaj dvanajst sta jih dosegli Saša Planinšec in Tina Grudina.

Začetek druge tekme letošnje evropske lige med ekipama Romunije in Slovenije je bil precej izenačen, na prvi tehnični odmor pa so s točko prednosti odšle Romunke, ki pa so minimalno vodstvo uspele zadržati le do rezultata 10:9. Zatem je Slovenkam, ki so tekmo začele v postavi Mojca Božič na mestu podajalke, Živa Recek kot korektorica, Marina Cvetanović in Monika Potokar kot sprejemalki, Saša Planinšec in Tina Grudina na mestu blokerk, Katja Medved pa kot prosta igralka, uspel preobrat, s katerim so najprej prišle do izenačenja na 10. točki. Sledila je serija petih zaporednih točk Najdičevih varovank, ki so se oddaljile na 15:11 in ob drugi tehnični prekinitvi vodile s 16:13. V nadaljevanju so nasprotnice prednost uspele znižati na 15:13, a so jim naša dekleta vrnile z enako mero in znova povedle z večjo razliko, z 20:15 in 22:17 ter niz dobile s 25:21.

Povedle kar s 15:4 

Sam uvod v drugi niz je sicer pripadel Romunkam, a je pri rezultatu 3:1 sledila serija kar sedmih zaporednih točk Slovenk za vodstvo z 8:3. Tudi minutni tehnični odmor ter drugi polminutni odmor na zahtevo romunskega stratega Florina Grape ni prekinil niza naših odbojkaric, ki so dosegle novi dve točki, za 10:3. Pri rezultatu 11:4 so slovenske igralke poskrbele za še eno serijo točk, ki jih je popeljala do visokega vodstva s 15:4. Tekmice so zatem sicer prišle do treh zaporednih točk, a so imele naše igralke ob drugi tehnični prekinitvi vseeno še zalogo devetih točk prednosti. Slednjo so proti konca niza še povečale ter prepričljivo slavile s 25:14. V tem nizu so Slovenke vknjižile kar osem blokov in dva asa.

Tretji niz spet napet

Gladka zmaga v drugem nizu je očitno nekoliko uspavala Najdičeve varovanke, ki so po začetnem izenačenju na 3:3 in 4:4 nekoliko popustile. Romunke so padec zbranosti naše izbrane vrste, predvsem pri sprejemu in zaključkih v napadu, dobro izkoristile in najprej povedle z 8:5, nato pa vodstvo povišale na 13:9. Slovenke so svoje tekmice zatem le začele loviti in na 15. točki prišle do izenačenja, takoj zatem pa še do vodstva z 18:15. Prednosti treh točk v sicer izenačeni končnici, v kateri sta ekipi dosegali točko po točko, naše igralke niso več izpustile iz rok ter z uspešnim zaključkom niza s 25:21 prišle še do druge zmage v letošnji evropski ligi.

 

Zelo sem zadovoljen s sprejemom, še bolj pa z blokom, ki je bil najboljši, odkar smo letos skupaj. | Foto: Zelo sem zadovoljen s sprejemom, še bolj pa z blokom, ki je bil najboljši, odkar smo letos skupaj.

Izjave po tekmi:

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Morda na trenutke igra ni bila tako dobra, kot bi si želeli, predvsem v fazi po menjavi. Ampak na srečo so bili drugi elementi na tako visoki ravni, da smo uspeli tekmo zmagati. Pomembno je bilo, da smo v končnici prvega niza strli odpor romunske ekipe, da smo strli njen sprejem. V drugem smo nato to le še nadaljevali, v dveh pozicijah s servisi hitro rešili niz. V tretjem nam to dolgo ni uspevalo, če imajo Romunke dober sprejem, so v napadu zelo nevarne, toda spet smo se pravočasno rešili. Zelo sem zadovoljen s sprejemom, še bolj pa z blokom, ki je bil najboljši, odkar smo letos skupaj. Zdaj moramo pozabiti na vse, kar se je dogajalo, in misli preusmeriti na Grkinje, ki so kar presenetljivo dobre."

Saša Planinšec, blokerka Slovenije: "Zelo smo vesele. Pomembno se mi zdi, da smo v zadnjem nizu nadomestile zaostanek, kar nam je omogočilo še drugo zmago s 3:0. Še vedno pa mislim, da imamo kar nekaj rezerv v igri, lahko še stopnjujemo svojo igro, čeprav smo danes odlično igrale pri sprejemu, obrambi in v bloku. Igrale smo, kot smo se dogovorili, a lahko smo še boljše. Predvsem velja to za napad, v katerem bomo morale biti boljše, če želimo premagati še Grčijo. Že dolgo vemo, da smo dobra blokerska ekipa, nekaj časa tega nismo kazale, danes pa je to vendarle prišlo na dan. S Tino Grudino se odlično razumeva, dopolnjujeva, verjamem, da bova skupaj prikazale še veliko dobrih tekem. Upam, da že jutri proti Grčiji, ki je najbrž tu najboljša ekipa."

Katja Medved, libero Slovenije: "Igram v romunski ligi, poznane so mi razmere z njeno reprezentanco. Od nje nisem pričakovala pretresljivih reči in jih tudi ni bilo. Tu ne igrajo z najmočnejšo ekipo, je pa vprašanje, ali bi bile boljše z njimi. Ta ekipa sicer imam potencial, nekajkrat so tudi danes potegnile, toda naš blok jim ni dovolil več. Nisem pričakovale tako gladke zmage, mislila sem, da se bomo bolj steple, a tudi tako ni bilo slabo. Z Grkinjami se ne obremenjujem, tudi one so Romunke premagale 3:0, toda mi se bomo na njih dobro pripravile in bomo videli, kako nam bo šlo."

 

Romunija : Slovenija 0:3 (-21, -14, -21)

Romunija: Baciu 4, Rogojinaru 4, Bacsis 6, Tataru, Chirilov, Albu, Cazacu 7, Berdila 6, Lapusneanu, Canea 4, Fales 7, Badea 2.

Slovenija: Božič, Blagne, Medved, Igličar 4, Valenčič, Recek 5, Najdič 4, Ščuka, Cvetanović 7, Potokar 8, Kaker, Planinšec 15, Grudina 12, Jerala.

Ne spreglejte