Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 8. 2023,
20.30

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Mirta Velikonja Grbac Marco Bonitta slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Petek, 4. 8. 2023, 20.30

9 mesecev

Priprava na evropsko prvenstvo

Slovenke, ki pilijo formo na Slovaškem, dobile prvo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Foto OZS

Foto: OZS

Slovenske odbojkarice so bile na prvi pripravljalni tekmi v Puchovu s 3:2 (-19, 21, -23, 22, 13) boljše od Slovakinj. Izbrani vrsti se bosta v okviru priprav na evropsko prvenstvo znova pomerili v soboto.

Slovenski selektor Marco Bonitta je priložnost za igro na uvodni tekmi s Slovaško ponudil Sari Najdič, Izi Mlakar, Saši Planinšec, Niki Milošič, Miji Šiftar, Loreni Lorber Fijok in Katji Banko. Za prve točke slovenske vrste, pri kateri so imele na začetku tekme sprejemalke kar nekaj težav s servisi nasprotnic, sta poskrbeli Planinšec in Mlakar, a je bila slovaška vrsta večinoma v prednosti in na koncu niz dokaj zanesljivo dobile.

V drugem nizu so Slovakinje povedle z 10:4, toda Slovenke so vrnile z enako mero. Po novem pobegu Slovakinj so Slovenke izid poravnale na 17:17, Planinšec je napadla za vodstvo z 21:2, po asu Lorber Fijok je Slovenija vodila s 23:20, Mlakar je poskrbela za prvo zaključno žogo pri 21:24, Planinšec pa je niz zaključila z asom.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Foto: OZS Foto: OZS

V uvodu v tretji niz so bile boljše Slovenke, bile spredaj še pri 20:17, a so Se Slovakinje vrnile v igro, zaustavile napade slovenskih deklet in pripravile preobrat za vodstvo s 23:21. Bonitta je poizkusil z odmorom, a se ni izšlo po njegovih željah.

Četrti niz je bil spet precej izenačen, ekipi sta bili poravnani na 20:20, Maša Pucelj je zatem prispevala še točko za vodstvo z 22:20, niz pa je z asom končala Mlakar.

V petem nizu so najprej povedle Slovenke, zatem Slovakinje, na 3:3 in 5:5 sta bili reprezentanci poravnani. Slovenke so nato vodile z 10:7, a so se domačinke spet vrnile, bile zraven še pri 13:13, nato pa je Lorber Fijok napadla za 14:13 in tudi za zmago s 15:13.

"Imam več razlogov za zadovoljstvo"

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Foto: OZS Foto: OZS "Za nami je prva izmed treh tekem tukaj na Slovaškem in moram reči, da smo jo začele z nekaj rezerve. Tudi v vseh naslednjih nizih je bilo prisotnih kar nekaj nihanj v igri. Menim, da lahko igro držimo na višji ravni skozi daljši čas. Med tekmo smo izboljšale servis, v bloku in obrambi pa mislim, da lahko igramo bolje. Kljub vsemu smo izsilile peti niz in ga z borbenostjo tudi osvojile," je po tekmi  povedala Lorber Fijok, s 17 točkami druga najboljša strelka Slovenije, prva je bila Mlakar s 25.

Selektor Bonitta pa je dodal: "Imam več razlogov za zadovoljstvo, še posebej sem zadovoljen z zmago. Zares smo potrebovali to težko, dolgo tekmo, z veliko dolgimi akcijami. Zelo pomembno je, da bomo lahko odigrali več takih zaporednih dvobojev. Vesel sem, da smo bili praktično ves čas enakovredni Slovakinjam in da smo na koncu tudi zmagali, kar je zelo pomembno za naš občutek in za zadnje obdobje pred evropskim prvenstvom."

Ne spreglejte