Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 12. 2016,
17.16

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Andrea Giani Nikola Grbić Verona odbojka

Sobota, 17. 12. 2016, 17.16

7 let, 4 mesece

Tončka Šterna bo namesto Gianija treniral Nikola Grbić

Potrjeno: Gianija bo zamenjal legendarni Srb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Nikola Grbić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Selektor srbske moške odbojkarske reprezentance Nikola Grbić je danes za srbski športni dnevnik Sportski žurnal potrdil, da bo novi trener Verone. Italijanskega superligaša, ki ga je v četrtek po porazu v pokalnem tekmovanju zapustil Andrea Giani, v zadnjih dveh sezonah tudi selektor slovenske reprezentance, bo prevzel na začetku prihodnjega tedna.

Giani se je za odstop odločil po porazu v pokalnem dvoboju proti Biosi Index Soro, sicer pa je Verona, za katero igra tudi mladi slovenski reprezentančni korektor Tonček Štern, v italijanski superligi po 14. odigranih krogih s 25 točkami na petem mestu.

 

"Po odstopu Gianija so me iz vodstva Verone poklicali v Columbus, kjer sem eden izmed predavateljev na seminarju ameriških trenerjev, predstavili so mi trenutni položaj kluba in izrazili željo, da prevzamem njihovo ekipo. Ker gre za dobro organiziran klub, ki je pred letošnjo sezono okrepil svoje vrste, sem z veseljem sprejel njihovo ponudbo. Verona danes igra z Molfetto, ekipa, ki ima v svojih vrstah Uroša Kovačevića, Mitarja Đurića, Michelea Baranowitza in še nekaj odličnih odbojkarjev, pa se vsekakor lahko bori za najvišja mesta," je v pogovoru za Sportski žurnal dejal Grbić, ki si želi, da bi lahko še vedno vodil tudi srbsko moško reprezentanco.

"Ne glede na obveznosti v Veroni se bom skušal čim prej dobiti s predsednikom zveze Zoranom Gajićem. Moja želja vsekakor je, da sem še naprej na čelu srbske reprezentance," je še dejal 43-letni legendarni Srb, ki je dolga leta veljal za najboljšega organizatorja igre na svetu.

Trenersi poklic je začel v sezoni 2014/15, ko je kratek čas vodil Perugio, februarja lani pa je bil imenovan za selektorja srbske reprezentance.

Ne spreglejte