Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2018,
11.55

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

odbojka na mivki Danijel Pokeršnik Tadej Boženk

Torek, 10. 4. 2018, 11.55

6 let

Japonca po drami srečnejša, Poki in Boženk na koncu deveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tadej Boženk Danijel Pokeršnik | Foto FIVB

Foto: FIVB

Slovenska odbojkarja na mivki Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk sta na najšibkejšem turnirju svetovne serije FIVB v Satunu na Tajskem zasedla končno deveto mesto. V osmini finala sta bila od slovenske dvojice z 2:1 (13, -19, 24) boljša Japonca Juja Ageba in Katsuhiro Širatori.

Poki in Boženk ponedeljkovih nastopov na plaži Park Bara v Satunu nista najbolje odprla, saj sta z 0:2 (-13, -19) v nizih izgubila proti avstralski navezi Schubert-Dickson, napredovanje iz skupine A pa sta si zagotovila na drugem dvoboju, ko sta bila boljša (2:0) od Japoncev Koičija Nišimure in Juja Košikave.

V izločilnih bojih jima je, kot že rečeno, nasproti stala nova japonska prepreka. Po gladko izgubljenem prvem nizu s 13:21 sta Slovenca po hudem boju izenačila izid v nizih (21:19), nato pa v še bolj napetem in izenačenem tretjem nizu izgubila s 24:26 in se poslovila od tekmovanja. Zasedla sta končno deveto mesto in prejela 200 ameriških dolarjev denarne nagrade. 

"Zmanjkalo je nekaj sreče"

"Na Kitajskem naju čakajo močnejše ekipe, začeti bova morala v kvalifikacijah. Skušala bova pokazati vse, kar znava in se uvrstiti na turnir." | Foto: FIVB "Na Kitajskem naju čakajo močnejše ekipe, začeti bova morala v kvalifikacijah. Skušala bova pokazati vse, kar znava in se uvrstiti na turnir." Foto: FIVB "Za nama je prvi turnir, začetek sezone in način, da nabereva čim več točk za kasnejše nastope na turnirjih višjega ravni. Na tekmah tukaj, na Tajskem, nama začetni udarec ni tako uspeval kot sicer, sama igra pa je lepo stekla. V ključnih trenutkih je morda zmanjkalo tudi nekaj sreče, a greva lahko z dvignjenima glavama naprej na Kitajsko, kjer se bo odvijal precej močnejši turnir, kot je bil ta v Satunu," je prvi skupni nastop v svetovni ligi ocenil Danijel Pokeršnik.

Boženk in Pokeršnik bosta nastope v Xiamenu začela 18. aprila. "Na Kitajskem naju čakajo močnejše ekipe, začeti bova morala v kvalifikacijah. Skušala bova pokazati vse, kar znava in se uvrstiti na turnir. Če nama ne uspe, še vedno ostaja turnir v Maleziji, na katerem sva že uvrščena na glavni del turnirja in tam bo vseeno prostor za kakšen spodrsljaj več," je še dodal Pokeršnik.

Ne spreglejte