Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2022,
16.42

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

OK Merkur Maribor Nova KBM Branik ACH Volley Calcit Volley pokal Slovenije Odbojkarska zveza Slovenije

Četrtek, 15. 9. 2022, 16.42

1 leto, 7 mesecev

Pokal Slovenije z velikim finalom

Spremenjen format boja za lovoriko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Nova KBM Maribor : Calcit Volley finale pokal Slovenije | V ženski konkurenci bodo lovoriko branile članice Calcita. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

V ženski konkurenci bodo lovoriko branile članice Calcita.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Z Odbojkarske zveze Slovenije so sporočili, da so spremenili format tekmovanja za Pokal Slovenije. Namesto zaključnega turnirja štirih najboljših ekip v ženski in moški konkurenci bo v letošnji sezoni le veliki finale, in sicer 11. marca. Naslov pokalnih prvakinj bodo branile odbojkarice Calcit Volleyja, v moški konkurenci pa odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana.

slovenska odbojkarska reprezentanca Italija
Sportal Znano je, kdaj bodo Slovenci lovili olimpijske sanje

V letošnji sezoni se bo v pokalnem tekmovanju med seboj merilo 47 ženskih in 35 moških ekip. Dekleta bodo z nastopi začela 28. septembra, z 2. krogom, v katerem bo igralo 22 ekip, 3. in 4. krog bosta 5. in 12. oktobra, nato pa se bodo v boj za najvišja mesta vključile še ekipe, ki bodo nastopale v najkakovostnejši slovenski odbojkarski ligi in ki sodijo v ožji krog favoritov za končno zmago.

Obračune osmine finala s Calcit Volleyjem, Novo KBM Branik, SIP Šempetrom, GEN-I Volleyjem, Ankaranom, Formisom, ATK Grosupljim in OD Krimom bo moč spremljati 16. novembra, prve četrtfinalne tekme bodo 30. novembra, povratne 7. decembra. V letošnji sezoni bomo prvič do zdaj spremljali tudi polfinale, ki se ne bo odvijal v sklopu zaključnega turnirja najboljše četverice, ampak bo potekal ločeno, z dvema odigranima tekmama (doma in v gosteh), 8. in 15. februarja.

samo miklavc
Sportal Po četrtem mestu na SP s prstom pokazal na Romuna

Pokalna zmagovalca bosta okronana 11. marca. | Foto: Grega Valančič/Sportida Pokalna zmagovalca bosta okronana 11. marca. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pokalna zmagovalca bosta okronana 11. marca

Veliki finale, na katerem se bosta za lovoriko med seboj pomerili najboljši dve ekipi, bo 11. marca, organizatorja bo Odbojkarska zveza Slovenije iskala z javnim razpisom. Pri moških bo finale prav tako potekal 11. marca, torej skupaj z ženskim finalom.

V sezoni 2022/23 se bo tekmovanje za moške začelo 5. oktobra, s 3. krogom, v katerem bo nastopilo 22 ekip, v 4. krogu bomo že spremljali prve predstave 1. B-ligašev, najboljše slovenske ekipe, ki bodo igrale v odbojkarski ligi 1. A, ACH Volley Ljubljana, Merkur Maribor, Calcit Volley, Panvita Pomgrad, Salonit Anhovo, Črnuče, Hiša na kolesih Triglav in Fužinar Sij Metal Ravne, pa se bodo v tekmovanje vključile v osmini finala, ki bo 26. oktobra. Četrtfinale se bo odvijal 7. in 21. decembra, polfinale 8. in 15. februarja, finale pa 11. marca.

slovenska odbojkarska reprezentanca, svetovno prvenstvo, Gheorghe Cretu
Sportal Zahvala Stožicam, slovenski maksimum in pogled v prihodnost #video
Ne spreglejte