Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2018,
19.56

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Belogorje Belgorod ACH Volley pokal CEV

Četrtek, 1. 3. 2018, 19.56

6 let, 1 mesec

Pokal CEV, četrtfinale

ACH Volley pokončno zapušča Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
ACH Volley | Foto CEV

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so tudi v Tivoliju morali priznati premoč ruskemu velikanu, Belogorju iz Belgoroda (1:3), a so ga namučili in pokazali vsem, da se lahko kosajo tudi z močnejšimi in bogatejšimi od sebe.

Oranžni zmaji so pred povratno tekmo obljubljali boj za vsako točko in obljubo držali. Slovenski prvak je v prvem nizu vodil od začetka do konca in senzacionalno osvojil prvi niz (25:23).

V drugem so favorizirani Rusi strnili vrste in po hitrem postopku izenačili izid v nizih (21:25), za napredovanje v polfinale so tako  potrebovali le še en niz. Tega so osvojili že v tretjem, a veliko težje, kot se je pričakovalo.

Rusi so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk (16:14), nato pa so pobudo prevzeli domači in bili na pragu drugega niza. Žal prednost 24:22 ni bila dovolj, Rusi so po preobratu in napeti končnici zmagali z 28:26 in se uvrstili med štiri najboljše.

ACH Volley: Flajs, Đirlić 16, Babkov 8, Kovačič 1, Purič 4, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec 1, Planinc, Kök 2, Mihajlović, Pokeršnik 16, Videčnik 3.

Belgorod: Območajev, Safonov 3, Grankin 3, Nikolov 8, Tetjukin 3, Bakun 18, Danilov 3, Pokorin, Jeremin, Musorskij 17, Hanipov 4, Jerešenko 12.

Trener ACH-ja zadovoljen

"S prikazano igro sem zadovoljen, fantom nimam prav ničesar za očitati. Vedel sem, da bomo v domači dvorani prikazali pravo igro, ki nam je v gostovanju v Rusiji ni uspelo razviti. Dali so vse od sebe na igrišču. Morda bi bilo drugače, če bi dobili kakšno točko več v tretjem nizu, vendar to so le domneve. Vesel sem, da smo pokazali, da se lahko borimo tudi s takšnimi ekipami, kot je Belgorod," je po tekmi dejal trener slovenskih prvakov Zoran Kedačič.

Ko je bil potnik v polfinale dokončno znan, so se oranžni zmaji predali in zmago prepustili ekipi iz Belgoroda. Rusi se bodo v polfinalu udarili s poljsko Asseco Resovio.

V boju za lovoriko tudi Slovenca

V polfinalu drugorazrednega evropskega tekmovanja bomo imeli dva Slovenca. Alen Pajenk in Tonček Štern sta tudi na gostovanju v Franciji premagala Montpellier in se z Verono uvrstila med štiri najboljše.

Pajenk je pri zmagi Italijanov dosegel 10 točk (3 bloki), Štern pa še pet več (15). V polfinalu se bo Verona udarila s turškim predstavnikom, Ziraat Bankasijem iz Ankare. 

Ne spreglejte