ACH Volley lahko le opazoval močne Ruse, Slovenca odpihnila Francoze

Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi tekmi četrtfinala pokala CEV pri ruskem velikanu, ekipi Belogorje iz Belgoroda, izgubili z z 0:3 (-20, -15, -13). Povratna tekma bo v četrtek, 1. marca, ob 18. uri v Tivoliju.

ACH Volley je v Rusiji izgubil z 0:3 v nizih.

ACH Volley je v Rusiji izgubil z 0:3 v nizih. Foto: CEV

Slovenski odbojkarski prvaki se s težke preizkušnje v Rusiji vračajo praznih rok. Pravih možnosti v prvi tekmi četrtfinala pokal Cev proti Belogorodu niso imeli, še največ odpora so tekmecem nudili v prvem nizu.

Velikan ruske odbojke, ki ima v svojih vitrinah tudi pokal za zmago v pokalu Cev, je bil od ljubljanske zasedbe boljši v vseh elementih odbojkarske igre, imel je tudi pet razpoloženih igralcev, ki so dosegli devet točk ali več, v gostujoči zasedbi je še najbolj izstopal Jan Pokrešnik z devetimi točkami.

Belgorod: Območajev, Safonov, Grankin 3, Nikolov, Tetjukin 9, Bakun 2, Danilov 2, Porošin, Eremin, Muserskij 9, Kanipov 9, Žigalov 12, Iereščenko 10.

ACH Volley: Flajs, Đirlić 7, Babkov 6, Kovačič, Purić 1, Pavlovič 2, Satler, Pleško, Brulec, Kök, Mihajlović 1, Pokeršnik 9, Videčnik 2.

Verona Foto: CEV Poleg oranžnih zmajev sta v konkurenci še dva Slovenca, in sicer Alen Pajenk in Tonček Štern, ki sta z Verono že na prvi tekmi premagala francoski Montpellier. Oba sta odigrala celotno srečanje, Pajenk je dosegel 12 točk, Štern pa še štiri več. Najboljši pri Veroni je bil ameriški sprejemalec Thomas Jaeschke (18).

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano