Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 6. 2021,
16.11

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Krim Nova KBM Branik OK Merkur Maribor Calcit Volley pokal challenge ACH Volley

Petek, 25. 6. 2021, 16.11

2 leti, 9 mesecev

Challenge Cup

Slovenski klubi dobili tekmece v evropskih tekmovanjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Odbojka splošna | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na sedežu Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) je potekal žreb za nastopanje v evropskih tekmovanjih. Odbojkarice Calcita Volleyja bodo tekmovanje začele v 2. krogu kvalifikacij, ko se bodo oktobra merile z ukrajinskim Prometejem Dniprom. V moški konkurenci ima Merkur Maribor zagotovljen nastop v skupinskem delu, žreb zanj bo 24. septembra v Ljubljani.

 

V evropskem pokalu bo v moški konkurenci v 1/32 finala Calcit Volley novembra igral proti poražencu 1. kroga lige prvakov iz dvoboja med španskim Las Palmasom in bolgarskim Pazardžikom.

V ženski konkurenci evropskega pokala pa bo v 1/16 finala Nova KBM Branik prav tako novembra igrala proti poražencu 1. kroga lige prvakov iz dvoboja med Gran Canario in Mladostjo iz Zagreba.

V pokalu challenge bo v ženski konkurenci ljubljanski Krim v 1/16 finala sredi novembra igral proti zmagovalcu dvoboja med izraelskim Hapoelom Kfarom Sabo in latvijskim Rigasom, ACH Volley pa bo v moški konkurenci konec novembra igral proti ukrajinski ekipi Barkom-Kažanji Lvov.

Oranžni zmaji zadovoljni

Novi trener ACH Volleyja Mladen Kašić je zadovoljen z žrebom. | Foto: ACH Volley Novi trener ACH Volleyja Mladen Kašić je zadovoljen z žrebom. Foto: ACH Volley Z ukrajinskim predstavnikom se Ljubljančani še niso pomerili, zagotovo pa gre za kakovostnega nasprotnika, saj je v razmeroma kratki zgodovini kluba dvakrat osvojil naslov ukrajinskega prvaka ter trikrat naslov pokalnega prvaka.

Ob znanem prvem nasprotniku v evropskih tekmovanjih in pričakovanjih je misli strnil tudi novi trener zmajev, Mladen Kašić: "Z razpletom žreba sem zadovoljen. Moramo se zavedati, da v tovrstnih tekmovanjih lahkih nasprotnikov ni. Pomembno je, da se z ekipo dobro pripravimo in gremo korak za korakom, saj praktično vsak krog omenjenega tekmovanja poteka na izpadanje."

Evropska sezona se bo za  ACH Volley Ljubljana začenja konec novembra, ko se bodo v prvi tekmi šestnajstine finala pomerili v domači Hali Tivoli, nato pa teden dni kasneje igrali povratno tekmo v Ukrajini.

Preberite še:

Sportal V Kamnik prihaja finski odbojkarski reprezentant
Ne spreglejte