Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 5. 2017,
13.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Jan Kozamernik Slobodan Kovač Samo Miklavc slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 2. 5. 2017, 13.22

6 let, 7 mesecev

Na zboru v Kranjski Gori 15 odbojkarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
zbor Kranjska Gora Ropret Koncilja Gasparini | Foto OZS

Foto: OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Kranjski Gori, kjer bo opravila prvi del priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Na zbor je prišlo 15 igralcev s seznama, ki ga je objavil novi selektor Slobodan Kovač, še pet se jih bo izbrani vrsti priključilo pozneje.

Na seznamu je le en novinec, Matic Videčnik. Edini, ki ga ni bilo v Kranjsko Goro. je Klemen Hribar, ki bo zaradi službenih obveznosti reprezentanci na voljo po potrebi. Alen Pajenk in Alen Šket sta tekme v turškem prvenstvu končala včeraj in bosta v Kranjsko Goro prišla v ponedeljek, Dejan Vinčić še igra v finalu turškega prvenstva, Klemen Čebulj in Tine Urnaut pa v finalu italijanskega prvenstva.

Miklavc: Načrt treningov je pripravljen

Na zbor ni bilo niti selektorja Slobodana Kovača, ki v finalu turškega prvenstva vodi Halkbank in se bo ekipi priključil v začetku prihodnjega tedna. Vlogo prvega trenerja bo tako opravljal pomočnik Samo Miklavc: ''Kot vselej je bil odziv na vabilo selektorja praktično stoodstoten, kar nas seveda zelo veseli. Načrt treningov je pripravljen. Pomočnik Dejan Vuličević in statistik Milan Simojlović sta bila namreč v Ankari in sta se s selektorjem Kovačem dogovorila vse potrebno o pripravah. V prvem tednu fante čaka predvsem telesna priprava, zanjo bo skrbel Carlo Sati, popoldanski treningi pa bodo namenjeni tehniki.''

Jan Kozamernik je lani zaradi študijskih obveznosti izpustil poletne reprezentančne obveznosti. | Foto: OZS Jan Kozamernik je lani zaradi študijskih obveznosti izpustil poletne reprezentančne obveznosti. Foto: OZS

Po letu dni spet v reprezentanci

Prve treninge je skoraj najbolj nestrpno pričakoval Jan Kozamernik, ki se po letu dni premora zaradi študijskih obveznosti vrača v reprezentanco: ''Iskreno povedano, reprezentančne akcije sem se zelo veselil, še nikoli tako kot tokrat. Komaj sem čakal, da se vse skupaj začne, in se že zelo veselim, da bomo s fanti spet spisali kakšno lepo zgodbo. Upam, da nam jo bo uspelo.''

V Kranjski Gori bodo odbojkarji, ki so nastanjeni v hotelu Kompas, ostali do 13. maja, nato jih v Hočah čaka prvo pripravljalno srečanje z Iranom. Zatem se bo reprezentanca preselila v Ljubljano, ki bo med 24. in 28 majem gostila kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Seznam reprezentance Slovenije:

Podajalci: Dejan Vinčić (Halkbank, Tur), Gregor Ropret (Afyon, Tur), Aleš Kök (Astec Triglav), Matija Jereb (Salonit Anhovo)

Sprejemalci: Tine Urnaut (Trentino, Ita), Klemen Čebulj (Lube Civitanova, Ita), Alen Šket (Fenerbahče, Tur), Jan Klobučar (United Volleys, Nem), Matej Kök (Astec Triglav), Žiga Štern (ACH Volley)

Blokerji: Alen Pajenk (Fenerbahče, Tur), Danijel Koncilja (Lausanne, Švi), Jan Kozamernik (ACH Volley), Sašo Štalekar (Calcit Volleyball), Matic Videčnik (Calcit Volleyball), Diko Purić (ACH Volley)

Korektorja: Mitja Gasparini (Korean Air Jumbos, JKr), Tonček Štern (Verona, Ita)

Liberi: Jani Kovačič (ACH Volley), Urban Toman (Astec Triglav), Klemen Hribar* (Calcit Volleyball)

* - zaradi službenih obveznosti po selektorju na voljo po potrebi.

Ne spreglejte