Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
5. 7. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

odbojka mraz Brazilija svetovna liga

Sreda, 5. 7. 2017, 13.30

6 let, 6 mesecev

Mrzlo, da se ti zanohta, oni pa igrajo dvoransko odbojko #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Brazilija odbojka mraz | Foto FIVB

Foto: FIVB

V Braziliji se trenutno mudijo najboljši odbojkarji tega sveta, a ljubitelji odbojke bolj kot o odbojki na začetku odbojkarskega spektakla govorijo o pogojih, ki vladajo v Curitibi. Temperature se tam ponoči spustijo krepko pod 10 stopinj Celzija, kar ne bi bilo nič takega, če ne bi zaključnega turnirja elitne šesterice igrali na nogometni Areni Da Baixada.

Čeprav so še pred začetkom odbojkarskega spektakla opozarjali, da ni najprimernejše, da se dvoransko odbojko igra zunaj, in to še pozimi, sta prvi dve tekmi turnirja že pod streho. Vseeno smo lahko hitro opazili, da ni šlo za navadno tekmo, pač pa zelo specifično, saj so praktično vsi igralci imeli oblečene dolge podmajice, nekateri so imeli celo pajkice. Brazilski organizator igre Bruno Rezende si je med tekmo roke grel celo s termoforjem.

Grbić: To je napaka

Nikola Grbić pravi, da kaj takega še ni doživel. | Foto: Getty Images Nikola Grbić pravi, da kaj takega še ni doživel. Foto: Getty Images Da je bilo v areni izredno hladno, sicer ne tako kot zunaj, kažejo tudi fotografije gledalcev, ki so tekmo spremljali v jaknah in bundah, najmlajši pa so nosili celo zimske kape. Še posebej kritičen do razmer, ki so v nasprotju s FIVB-pravilom – ta pravi, da v dvorani ne sme biti manj kot 16 in ne več kot 25 stopinj Celzija –, je selektor Srbije Nikola Grbić.  

"Še nikoli v svoji 30-letni karieri kot igralec in trener nisem okusil takih pogojev za igro. Ponavadi je bilo v dvoranah prevroče, a še nikoli nisem igral zunaj v zimskem času. Tisti, ki je to predlagal, je naredil veliko napako, še večjo pa tisti, ki je temu predlogu prikimal. Zunaj je od osem do deset stopinj Celzija, mi pa bomo morali igrati tekmo. Igralci med treningi nosijo bunde, saj je resnično mrzlo," je za srbski Žurnal.rs potarnal srbski selektor, ki s svojimi izbranci brani naslov prvaka.

Njegove besede je potrdil tudi kapetan Francije Benjamin Toniutti: ''Ni lahko igrati na tem štadionu, saj je resnično mrzlo,'' je kljub zmagi po petih nizih nad ZDA odkimaval odlični Francoz.

Ne spreglejte