Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
3. 8. 2017,
12.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

OK Formula Formis Matevž Kamnik

Četrtek, 3. 8. 2017, 12.10

6 let, 6 mesecev

Matevž Kamnik presenetil z odločitvijo: moške zamenjal za dekleta

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Matevž Kamnik | Foto Osebni arhiv Matevža Kamnika

Foto: Osebni arhiv Matevža Kamnika

Nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Matevž Kamnik, ki je zaradi številnih poškodb (pre)hitro presedlal v trenerske vode, bo v novi sezoni vodil žensko ekipo OK Formula Formis. Kamnik je kot trener debitiral lani, ko je sedel na klopi Maribora, ki ga je popeljal do četrtfinala državnega prvenstva.

Po številnih neuspelih poskusih - poškodbe mu resnično niso prizanašale -  vrnitve na vrhunsko raven odbojke, se je Matevž Kamnik odločil, da bo presedlal v trenerske vode.

Po končani Fakulteti za šport in mednarodno licenco za trenerja se je lani prvič poskusil kot trener na klopi Maribora in hitro pokazal, da gre za talentiranega odbojkarskega strokovnjaka, pred katerim je svetla prihodnost. Že na začetku je na kolena spravil veliki ACH Volley, na koncu pa je v državnem prvenstvu prišel do lepega petega mesta.

Tudi v tej sezoni bo nadaljeval trenersko pot. A ne pri Mariboru, ampak pri ekipi Formula Formis. Da, Mariborčan bo prevzel vodenje prve ženske ekipe iz Rogoze. Pri vodenju mu bo pomagal Žiga Kos, ki bo poleg funkcije pomočnika trenerja opravljal tudi vlogo fizioterapevta. 

Trenerska kariera Matevža Kamnika:

2016/17 OK Maribor
2017 – OK Formula Formis

Klub z neusahljivim bazenom

Nekdanji reprezentant se je pri ACH Volleyju trenerskih veščin še kot igralec učil tudi od odličnega trenerja Igorja Kolakovića. | Foto: Osebni arhiv Matevža Kamnika Nekdanji reprezentant se je pri ACH Volleyju trenerskih veščin še kot igralec učil tudi od odličnega trenerja Igorja Kolakovića. Foto: Osebni arhiv Matevža Kamnika Zakaj se je odločil za ta projekt? Pravijo, da za vodenje deklet ni primeren vsak ... "Zakaj ne? Res sem si lani nabiral izkušnje s prvo moško ekipo Maribora, a dobil sem ponudbo za trenerja v okolju, kjer sem med drugim tudi doma. Predvsem pa mi delo v klubu, ki ima perspektivo, ambicijo, tradicijo, pomeni čast in velik izziv. Ime Formis pomeni kraje Fram, Rogoza, Miklavž in Starše, glavne treninge imamo v Hočah. To je pravzaprav neusahljiv bazen igralk, kar pomeni velik potencial in podporo širokega okolja," že komaj čaka, da začne delo nekdanji odbojkar ACH Volleyja, Arkasa in Unterhachinga.

Verjame, da bo to dobro za njegovo trenersko kariero

"Pri treniranju OK Formula Formis vidim velike možnosti. Tako za mojo trenersko kariero kot za razvoj odbojke na tem širokem območju. S predsednikom kluba me je seznanil predsednik mojega nekdanjega kluba Maribor in takoj sva našla skupni jezik. Predsednik Formisa Robert Pravdič je bil še do nedavnega aktiven športnik, zato dobro pozna kompleksnost športa. Ima ambicijo in željo v teh krajih odbojko čim bolj približati ljudem in ta klub popeljati med vodilne klube v Sloveniji. Tudi vsi drugi v klubu so zaupanja vredni ljudje, kar daje klubu veliko vrednost in zelo zdravo okolje za napredek, v katerem je že zdaj več kot 130 igralk vseh selekcij," je še nadaljeval Kamnik.

Lahko Matevž Kamnik s Formisem konča vladavino Nove KBM Branika in Calcita?

  • Da.
    54,55 %
    114 glasov
  • Ne.
    45,45 %
    95 glasov
Oddanih 209 glasov

Nova KBM in Calcit težko premagljiva, a …

Formula Formis je v pretekli sezoni nastopil na zaključnem turnirju slovenskega pokala, v državnem prvenstvu pa je prišel do četrtfinala. "Naš cilj je uvrstitev v končnico državnega prvenstva. Seveda želimo poseči čim višje, a zavedamo se, da sta kluba NKBM Maribor in Calcit iz Kamnika bolj izkušena, težko premagljiva. Morali bomo pridno trenirati skozi celotno sezono, da bomo v končnici na vrhuncu. Bolj zavzeto bomo trenirali, boljšega rezultata se lahko nadejamo. V športu se redkokdaj nekaj zgodi kar tako. Sploh pa v odbojki. Sam si vedno postavljam najvišje cilje."

"Sem pristaš, da je ekipa vedno sestavljena iz mlajših in starejših igralk. Potrebujemo izkušnje in mladostno zagnanost." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Sem pristaš, da je ekipa vedno sestavljena iz mlajših in starejših igralk. Potrebujemo izkušnje in mladostno zagnanost." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mešanica izkušenj in mladosti

Kamnik bo rokoval z zelo zanimivo ekipo, ki je mešanica izkušenih in mladih igralk. Ekipa ima tudi dve tujki, hrvaško sprejemalko Valentino Vrbanc in belorusko blokerko Hanno Tupikino.

"Prva ženska ekipa Formula Formis je v povprečju stara le 20 let. Igrati sta prenehali izkušeni Maja Vahen in Tamara Borko. Zamenjavo zanju smo za zdaj poiskali v tujini, saj verjamemo, da bo to dodana vrednost za celotno ekipo. V njej imamo namreč tudi zelo mlade, a perspektivne igralke. Prav tako sem vesel, da so ostale nekatere starejše igralke. Seveda računamo, da bomo v prvi ekipi imeli v prihodnosti čim več doma vzgojenih igralk, v letošnji sezoni pa stavimo na te igralke. Sem pristaš, da je ekipa vedno sestavljena iz mlajših in starejših igralk. Potrebujemo izkušnje in mladostno zagnanost. Mlade se morajo učiti od starejših, starejše pa se morajo bati za svoj položaj," je sklenil Kamnik, ki bo dekleta prvič zbral že ta ponedeljek, ko se začnejo priprave pred novo sezono.

OK Formula Formis 2017/18:

Podajalke: Ana Pehnec, Špela Bukovec
Korektorici: Darja Eržen, Anja Ertl
Sprejemalke: Valentina Vrbanc (Hrv), Nina Kotnik, Žana Zdovc Sporer, Pia Pravdič
Blokerke: Hanna Tupikina (Blr), Teja Bavdaž, Ana Štern
Prosti igralki: Lina Pajnik, Ana Sešel

Strokovno vodstvo:

Trener: Matevž Kamnik
Pomočnik trenerja: Žiga Kos
Fizioterapevt: Žiga Kos

Ne spreglejte