Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2019,
20.03

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Natisni članek

Alessandro Chiappini slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 5. 1. 2019, 20.03

5 let, 3 mesece

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo, 5. krog

Slovenke povozile Islandke in na stežaj odprle vrata do EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Slovenija odbojka ženske | Slovenke so s 3:0 odpravile Islandke. | Foto Aleš Oblak

Slovenke so s 3:0 odpravile Islandke.

Foto: Aleš Oblak

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na predzadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo s 3:0 v nizih odpihnila Islandijo in se držala napovedi, da tekmicam ne bo dopustila niti niza. Slovenke, ki so se še bolj približale evropskemu prvenstvu, v sredo čaka še gostovanje v Izraelu, kjer bodo, če bo šlo vse po načrtih, za uvrstitev na evropsko prvenstvo potrebovale le en niz.

Slovenke so bile nekaj razredov boljši tekmec, čeprav ves čas niso igrale v najboljši postavi. Priložnost za igro so dobile vse igralke, prav nobena ni po nepotrebnem izgubljala moči pred odločilno tekmo proti Izraelu. V vseh nizih so od začetka do konca nadzorovale rezultat, imele le nekaj slabših trenutkov, a to ob visoki prednosti, ko je bil zmagovalec praktično že odločen.

V skupini A, kjer igra Slovenija, so se v 4. krogih prav vse tekme končale z izidom 3:0. Na vseh so bile uspešne Belgijke, ki so si že zagotovile vozovnico za prvenstvo. Za drugo mesto se še borita Slovenija in Izrael, prvo medsebojno tekmo so dobile Slovenke, brez možnosti pa so Islandke.

Slovenija: Mori 2, Grudina 9, Vovk 2, Zdovc Sporer 1, Mikl, Mlakar 8, Najdič 2, Pintar 2, Sobočan 4, Ščuka 7, Eržen 9, Dobaj, Planinšec 7, Hutinski 5.

Islandija: Gudnadottir 1, Fridriksdottir, Aegisdottir, Daviddsdottir, Gunnarsdottir 1, Gudmunsdottir, E. Einarsdottir 5, Björnsdottir, Stefansdottir, M. Einarsdottir 1, Porarinsdottir, Eiriksdottir 2, Gretarsdottir 10, Hrafnsdottir.

Kaj so po zmagi povedali v slovenskem taboru?

"Ne oziramo se na to, kaj moramo v Izraelu zdaj narediti. Mi želimo pokazati svojo najboljši igro in tudi v Izraelu zmagati." | Foto: CEV "Ne oziramo se na to, kaj moramo v Izraelu zdaj narediti. Mi želimo pokazati svojo najboljši igro in tudi v Izraelu zmagati." Foto: CEV

Alessandro Chiappini, selektor Slovenije: "Islandke imajo pomanjkanje kakovosti, toda če jim pustiš igrati, so lahko nevarne, nekaj igralk ima tudi odličen servis. Od mojih igralk sem zahteval zbranost in niso me razočarale. Zelo sem zadovoljen s pristopom, fokusom. Nismo naredili veliko napak, dobro smo servirali in igrali blok obrambo. Ne oziramo se na to, kaj moramo v Izraelu zdaj narediti. Mi želimo pokazati svojo najboljši igro in tudi v Izraelu zmagati."

Veronika Mikl, libero Slovenije: "Dobro smo se pripravile na to tekmo, dobro odigrale, vedele pa smo, da moramo tekmo dobiti s 3:0. Vse drugo bi bilo razočaranje. S tem prepričanjem smo tudi vstopile v tekmo, čeprav mogoče ni bilo tako videti. Izpolnile smo cilj, zdaj pa gremo v Izrael po novo zmago. Tudi tam tekmicam ne želimo oddati niza."

Kvalifikacije za EP, 5. krog:

Lestvica:

 

Seznam igralk slovenske reprezentance:

Podajalke
: Eva Mori, Sara Najdič
Sprejemalke: Ana Marija Vovk, Lana Ščuka, Žana Zdovc Sporer, Anita Sobočan
Srednje blokerke: Saša Planinšec, Tina Grudina, Ela Pintar, Sara Hutinski
Korektorici: Iza Mlakar, Darja Eržen
Prosti igralki: Veronika Mikl, Nika Dobaj

Alessandro Chiappini
Sportal Slovenke ne želijo oddati niti niza
Ne spreglejte