Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 2. 2022,
18.08

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Liga MEVZA Calcit Volley

Sreda, 9. 2. 2022, 18.08

2 leti, 2 meseca

Srednjeevropska liga MEVZA, moški, 9. februar

Kamničanom spodrsnilo pri zadnjem moštvu lige v Bratislavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Calcit Volley | Kamničani so na Slovaškem zmagali po petih nizih. Zdaj čakajo na razplet obračuna med Mariborom in Mladostjo. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so na Slovaškem zmagali po petih nizih. Zdaj čakajo na razplet obračuna med Mariborom in Mladostjo.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji Calcita Volleyja so na svoji zadnji tekmi srednjeevropske lige v gosteh s 3:2 (20, 13, -22, -23, 9) premagali VKP Bratislavo, a dve osvojeni točki sta premalo, da bi si že zagotovili nastop na zaključnem turnirju konec naslednjega tedna v Pliberku. Možnosti, da se prebijejo na zaključni turnir še obstajajo, ali se bodo uvrstili, bo znano po sobotni tekmi med Mariborom in Mladostjo. Zagrebčane na turnir pelje le zmaga s tremi točkami, vsi ostali scenariji pa na turnir peljejo Calcit.

ACH Volley Ljubljana A.J. Fonte Bastardo
Sportal ACH Volley v polfinalu pokala challenge

Odbojkarji Calcita Volleyja so si v Bratislavi proti zadnjeuvrščeni ekipi privoščili spodrsljaj, ki bi jih lahko stal nastopa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Čeprav so vodili z 2:0 in bili na pragu treh točk, s katerimi bi potrdili tretje mesto po rednem delu, so vse zapravili v naslednjih dveh, oddali točko, kar pomeni, da jih do konca lahko prehiti zagrebška Mladost. Ta se bo na svoji zadnji tekmi merila z Merkurjem Mariborom, ki bi lahko Kamničanom skočil v pomoč, Zagrebčanom bi moral odvzeti vsaj dva niza in s tem točko.

Kamničanom, ki so imeli v zadnjem času veliko zdravstvenih težav, zaradi tega tudi otežene treninge, je pomembnost tekme že na začetku tekme zatresla roke. Do izida 17:17 so se mučili, toda tri zaporedne napake gostiteljev za vodstvo 21:17 so jih vsaj za kratek čas sprostile. Niz so mirno pripeljali do konca, z asom ga je zaključil mladi korektor Nik Mujanović, v drugem pa hitro pokazali svojo kakovost. Z odličnimi servisi Tommyja Siiriläja in dvema blokoma Mihe Bregarja so prišli v vodstvo s 4:0, blok Danila Pavlovića je že pomenil vodstvo s 13:6, po asu Mujanovića pa ni bilo več dvomov, da bodo povedli z 2:0.

A naloge s tem še niso opravili, sproščeni Slovaki se niso predali, tako da je bil tretji niz povsem izenačen. Kamničani so še imeli ugoden izid 22:22, nato pa so domači dosegli tri zaporedne točke, dobili niz, v vrste Slovencev pa se je spet naselila negotovost. Tekmec je to izkoriščal, se v četrtem nizu s Calcitom menjal v vodstvu, na koncu pa imel spet več zbranosti v končnici in izenačil na 2:2.

V tretjem nizu so bili gosti, pri katerih je na koncu Pavlović dosegel 21 točk in pet blokov, Mujanović pa 19 točk in pet asov, spet boljši, zanesljivo so dobili "tie break", a pravega veselja zaradi tega ni bilo.

Kamničane bi na zaključni turnir v Pliberku (19. in 20. februar) zanesljivo peljala le zmaga s 3:0 ali 3:1 v nizih. Zdaj čakajo na razplet sobotne tekme med Mariborčani in Zagrebčani. Če bodo Mariborčani Mladosti odščipnili vsaj točko, bo napredoval Calcit, če pa bo hrvaška ekipa vknjižila tri točke, pa bo napredovala ona.

Srednjeevropska liga MEVZA

Sreda, 9. februar
VKP Bratislava : Calcit Volley 2:3 (-20, -13, 22, 23, -9)
Trubač 15, Yacoubou 13, Jurik 12; Pavlović 21, Mujanović 19, Klobučar 15, Siirilä 11


Lestvica:

1. ACH Volley 15 tekem - 45 točk (15 zmag - 0 porazov)
2. OK Merkur Maribor 15 - 37 (12 - 3)
3. Calcit Volley 16 - 31 (11 - 5) 
4. Mladost Zagreb 15 - 28 (10 - 5)
5. SK Zadruga AICH/DOB 15 - 24 (8 - 7)
6. Waldviertel 15 - 17 (6 - 9)
7. TJ Spartak Myjava 15 - 13 (4 - 11)
8. Holding Graz 16 - 7 (2 - 14)
9. VKP Bratislava 16 - 5 (1 - 15)

ACH Volley - Steaua Bukarešta
Sportal ACH Volley še naprej brez praske, Panvita namučila Calcit
Ne spreglejte