Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
17. 11. 2016,
18.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Andrea Giani odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 17. 11. 2016, 18.28

6 let, 6 mesecev

Gianiju se velika želja ni izpolnila

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Andrea Giani | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Znani so zadnji štirje kandidati za mesto poljskega odbojkarskega selektorja. Med 16 kandidati za to prestižno službo je bil tudi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, ki pa se po poročanju poljskih medijev ni uvrstil v zadnji krog.

Ko je odbojkarska zveza Poljske oznanila, da se razhaja s francoskim strokovnjakom Stephanom Antigo, se je začel vnet boj za stolček poljskega selektorja. Vlogo za to prestižno službo je oddalo kar 16 kandidatov, med njimi tudi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, ki je javno priznal, da ga zanima to delo, saj je poljska reprezentanca svetovna velesila in sposobna zmagati na vsakem tekmovanju.

Vseeno se po poročanju poljskih medijev italijanski strokovnjak ni uvrstil med zadnje štiri kandidate. Tam so se znašli legendarni bolgarski trener Radostin Stojčev, nekdanji italijanski selektor Mauro BeruttoFernando de Giorgi, zdajšnji trener poljske ekipa Zaksa, in prvi favorit za ustoličenje na mesto poljskega selektorja Argentinec Marcelo Mendez, trener brazilske ekipe Sada Cruzeiro.

Zdaj ga želi Nemčija?

Giani je Slovenijo v zgolj letu in pol iz sivega povprečja popeljal v sam evropski vrh in na evropskem prvenstvu 2015 v Bolgariji s slovensko izbrano vrsto osvojil neverjetno drugo mesto. Takoj, ko je italijanski strokovnjak, ki se mu po tej sezoni pogodba izteče tudi pri Veroni, izpadel iz igre pri poljski izbrani vrsti, je dobro obveščeni novinar Gazzette dello Sport Luca Pasini namignil, da se po novem zanj zanima Nemčija. Ta pa je bistveno manj zanimiva kot Poljska.

O prihodnosti res šele januarja?

Pri Slovenski odbojkarski zvezi so na zadnje o temi Giani spregovorili konec oktobra, ko jim je 46-letni Italijan sporočil, da bo svojo odločitev, kje bo nadaljeval kariero, sporočil januarja. Kot se zdaj bere v medijih, je že bolj ali manj jasno, da bo Giani v Sloveniji nadaljeval svoje poslanstvo le, če drugje ne bo dobil boljše ponudbe.

Si Andreo Gianija še želite za slovenskega selektorja?

  • Da.
    89,29 %
    425 glasov
  • Ne.
    10,71 %
    51 glasov
Oddanih 476 glasov
Ne spreglejte