Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 6. 2016,
15.43

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani OZS odbojka

Sreda, 8. 6. 2016, 15.43

7 let, 10 mesecev

Egipčane bodo zamenjali Slovaki

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bi morala v sklopu priprav na turnir svetovne lige, ki se bo 17. junija začel v Ljubljani, odigrati tri pripravljalne tekme proti Egiptu, a je ta svoj prihod v Slovenijo odpovedal. Namesto Afričanov v Ljubljano prihajajo Slovaki.

Slovaška reprezentanca bo v Ljubljano prispela v četrtek, ko bo v Stožicah tudi prvič trenirala, pripravljalni tekmi pa bosta v petek in soboto. "V torek zvečer smo prejeli telefonski klic iz egiptovske odbojkarske zveze, da zaradi notranjih nesoglasij, žal, ne morejo pripotovati v Slovenijo. Nemudoma smo začeli iskati primernega nasprotnika in ga na srečo tudi dobili. Našemu pozivu so se odzvali Slovaki, ki se prav tako pripravljajo na svetovno ligo. S tem smo reprezentanci zagotovili načrtovani pripravljalni tekmi v želenem terminu," je dogajanje v zadnjem dnevu pojasnil generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Tako kot Egipčani v drugi kakovostni skupini

Tudi v slovenskem štabu so z novimi nasprotniki zadovoljni. "Za nas je zelo pomembno, da bomo pred turnirjem svetovne lige odigrali še dve prijateljski srečanji in seveda tudi to, da bomo lahko igrali v Stožicah. Zadovoljni smo, da je Odbojkarski zvezi Slovenije v tako kratkem času uspelo najti rešitev. Slovaška je kakovostna reprezentanca, ki, prav tako kot Egipt, igra v drugi skupini svetovne lige in Slovaki bodo za nas prav tako primeren nasprotnik," je dejal pomočnik selektorja Andree Gianija, Samo Miklavc. 

Slovaki so se v svetovno ligo uvrstili leta 2014 in že v svoji prvi sezoni zaigrali na zaključnem turnirju tretje skupine, a se jim v prvem poizkusu ni uspelo uvrstiti v drugo skupino. So pa ta cilj izpolnili lani, ko so v polfinalu zaključnega turnirja v Bratislavi sicer izgubili prav proti Egiptu, a je tretje mesto oz. širitev druge skupine zadostovala za preboj v drugi kakovostni razred tekmovanja FIVB World League. 

Ne spreglejte