Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
3. 5. 2016,
21.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

odbojka Zoran Kedačič Marko Brumen ACH Volley Calcit Volleyball 1 DOL

Torek, 3. 5. 2016, 21.38

6 let, 6 mesecev

Čez noč postal prvi trener in pobral vse, kar je lahko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
ACH volley calcit volleyball

ACH Volley je še 12. ubranil naslov slovenskega državnega prvaka v odbojki. V finalu so bili še petič zapored boljši od Kamničanov, ki bodo morali počakati vsaj še eno leto, če želijo z vrha Slovenije izriniti več kot desetletne vladarje Slovenije.

"Vedel sem, da bo danes najtežja tekma. Ko je treba zmagati, je vedno težko. Ponosen sem na fante, predvsem na menjave, ki so spet odzvale tako, kot je treba. Odkar sem v vlogi prvega trenerja, delam z vsemi 14 igralci in ti krasni fantje so mi vedno vračali z odlično igro. Zdaj smo državni prvaki," je bil po prvem državnem naslovu na svoji trenerski poti presrečen Zoran Kedačič.
 

"Hvala fantom, da sem lahko njihov trener"

To pa ni bila prva lovorika za Kedačiča, saj je z ACH v tej sezoni v ljubljanske vitrine vrnil tudi lovoriko srednjeevropskega prvaka. V petih mesecih v vlogi prvega trenerja ACH Volleyja je svoje delo opravil za visoko oceno.

 

"Kar zadeva mene, je sezona odlična. Sedi, pet, bi rekla učiteljica. To je bila res neverjetna izkušnja. Tako kot so mene fantje sprejeli, ko sem čez noč postal prvi trener, je res neverjetno. Hvala fantom, da sem lahko njihov trener, in jim čestitam za nov naslov državnega prvaka," je dodal Kedačič, ki mu sicer konec maja poteče pogodba, a športni direktor oranžnih zmajev Aleš Jerala je že namignil, da ne bi smelo biti težav pri podaljšanju sodelovanja.

Ne more komentirati, kaj se je zgodilo v pokalu

Če odmislimo, da bi lahko v ligi prvakov morda dosegli tudi kakšno zmago več, je edina črna pika v sezoni za Ljubljančane poraz v pokalu. A še tisto eno zmago v ligi prvakov je priboril ravno Kedačič, ki je ravno po spodrsljaju v pokalu na mestu prvega trenerja zamenjal Bogdana Kotnika.
 

"Težko je reči, kaj se je zgodilo v pokalu, a takrat sem imel druge naloge, druge obveznosti. Nimam pojma, kaj bi se zgodilo, če bi takrat sam vodil ekipo. A s tem se prav nič ne obremenjujem. Lahko le povem, da če bi se moral odpovedati eni od vseh treh lovorik, ki smo jih napadali, bi se ravno pokalu. Državno prvenstvo in MEVZA sta daleč pred pokalom," je še povedal mladi 32-letni trener.

Trener Calcit Volleyballa Marko Brumen je za poraz krivil slab sprejem in servis svojih varovancev. | Foto: Trener Calcit Volleyballa Marko Brumen je za poraz krivil slab sprejem in servis svojih varovancev.

Servis in sprejem


Kamničani vsako leto pravijo, da bodo vsako leto bližje ACH Volleyju. Po zmagoslavju v pokalu so z visokimi apetiti krenili tudi po državni naslov. Čeprav se je serija končala s 3:0 v zmagah, po mnenju trenerja Calcita Marka Brumna s svojimi izbranci niso bili tako daleč, kot kaže rezultat. "Tudi v finalu bi lahko bolj zagrenili življenje ACH Volleyju, a očitno v Tivoliju pozabimo, kako se servira in sprejema. V teh dveh elementih smo bili prepričljivo slabši. To nas je stalo zmago tako na prvi tekmi kot tudi danes. Sicer pa menim, da smo bili popolnoma enakovreden tekmec ACH Volleyju, na trenutke celo boljši," je z grenkobo v ustih finalno serijo strnil Brumen.

 

"V Tivoliju smo že znali dobro sprejemati in servirati, ne vem pa, kaj se je s fanti zgodilo tokrat. Zaostanek, ki smo si ga nabrali zaradi pomanjkljivosti v teh dveh elementih, je bil na koncu prevelik. Malce je pelina v čaši. Nedvomno pa si je ACH na koncu zasluženo priigral nov naslov državnega prvaka," je še sklenil Brumen, ki je češnjo na torti s fanti pobral v pokalnem tekmovanju.
 

Ne spreglejte