Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2016,
11.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Andrea Giani odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca svetovna liga

Sreda, 29. 6. 2016, 11.39

6 let, 7 mesecev

Andrea Giani potrdil: Moja odločitev ne bo povezana z denarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Slovenske odbojkarje konec tedna v Frankfurtu čaka zaključni turnir svetovne lige, kjer bodo Slovenci lovili zmago in napredovanje v drugi kakovostni razred, mnoge pa zanima, ali bo turnir v Nemčiji zadnji, ki ga bo kot slovenski selektor vodil Andrea Giani.

Po aktivnostih v svetovni ligi se mu namreč izteče dveletna pogodba, še vedno pa se ne ve, ali jo bo Italijan, ki je v enem letu slovensko odbojko po priljubljenosti izstrelil v sam vrh slovenskih ekipnih športov, podaljšal.

V odstotkih? "Ne morem govoriti."

"Tega, ali bom podpisal novo štiriletno pogodbo, za zdaj še ne vem. Koliko odstotkov možnosti je, da ostanem, zdaj nikakor ne morem govoriti," ostaja skrivnosten Giani.

Najbolj skrbi podatek, da se po poletnih olimpijskih igrah v Riu, kjer Slovencev ne bo, začenja nov ciklus. V številnih reprezentancah se bodo zahvalili selektorjem in iskali nove, sveže moči. Malo verjetno je, da bo Gianija poklicala Italija, saj je zdajšnji selektor Gianlorenzo Blengini na vročem selektorskem stolčku šele leto dni. In če vemo, da je imel njegov predhodnik Mauro Berutto na voljo kar pet let, se to ne zdi ravno najbolj smiselno. Seveda pa tukaj ni samo Italija.

Ponudb na njegovem naslovu zagotovo ne manjka. | Foto: Ponudb na njegovem naslovu zagotovo ne manjka.

Ne od denarja, ne od rezultata v Frankfurtu

"Zagotovo moja odločitev ne bo odvisna od dosežka na zaključnem turnirju svetovne lige, ne bo odvisna niti od denarja za mojo plačo. Odvisna bo predvsem od tega, ali bomo vsi skupaj sposobni izpeljati začrtani program, predvsem organizacijsko," je še povedal Giani, ki je slovensko reprezentanco v lanski sezoni popeljal do zmage v evropski ligi in neverjetnega drugega mesta na evropskem prvenstvu v Sofiji.

Peticija v podporo Andrei Gianiju

Kakšna je želja slovenskih ljubiteljev odbojke glede Gianija, ni treba posebej poudarjati. V podporo italijanskemu strokovnjaku se je na internetu pojavila celo peticija. "Zavedamo se, da zbiranje podpisov ne bo imelo neposrednega vpliva na odločitev selektorja o podaljšanju pogodbe, vendar vseeno želimo pokazati, da cenimo vse, kar je naredil za našo reprezentanco, in mu pokazati, da stojimo za njegovim delom in ekipo," je zapisano v peticiji, do katere lahko pridete prek te povezave.

Slovenski ljubitelji odbojke si želijo Italijana še dolgo gledati na slovenski klopi. | Foto: Slovenski ljubitelji odbojke si želijo Italijana še dolgo gledati na slovenski klopi.

Zaključni turnir v Nemčiji

Slovenci se bodo v petek na drugi polfinalni tekmi za finale udarili z Grčijo, v primeru zmage se bodo v soboto tam najverjetneje srečali z domačini, ki bi morali v prvem polfinalu brez večjih težav odpraviti Tajvan.

Ne spreglejte