Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
7.46

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Calcit Volley ACH Volley

Sreda, 10. 4. 2019, 7.46

5 let

ACH šestnajstič ali Calcit četrtič?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
ACH Volley Panvita Pomgrad | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Danes se bo v Ljubljani začela finalna serija boja za naslov državnega odbojkarskega prvaka. V finalu se bosta še petič zapored pomerila ACH Volley in Calcit Volley. Favoriti bodo spet odbojkarji ACH, ki bodo lovili 15. zaporedni naslov in 16. v zgodovini, Kamničani imajo za zdaj tri, zadnjega so osvojili v sezoni 2002/03.

Ljubljančani v finale, ki se bo igral na tri dobljene zmage, vstopajo brez prvenstvenega poraza, letos so dobili tudi vse tri prvenstvene tekme, dve v rednem delu prvenstva in tudi obračun v polfinalu srednjeevropske lige. Na teh tekmah niso izgubili niti niza, tako da v finalno serijo spet vstopajo kot izraziti favoriti, kar priznavajo tudi tekmeci.

Matija Pleško | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matija Pleško: Šteje tisto, kar se zgodi danes

"Na splošno v življenju je tisto, kar je bilo, lahko lep ali malo manj lep spomin, v športu pa je to še toliko bolj potencirano. Šteje tisto, kar se zgodi danes, ta trenutek oziroma jutri, in zato je treba narediti vse, da si ta trenutek dober, pripravljen, najboljši. Pred nami se odpira finalna serija in začenja se od začetka. Daleč od tega, da je kaj odločeno. V položaju, da branimo naslov državnih prvakov, smo že nekaj let, kar pa je bistveno težje kot nekaj napadati," je v svojem zanimivem slogu položaj pred finalom komentiral trener Ljubljančanov Matija Pleško.

Calcit Volleyball - Maribor | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Kamničanom je počitek prišel prav

Kamničani so imeli med sezono veliko težav s poškodbami, zato so bili tudi tisti, ki niso imeli zdravstvenih težav, precej obremenjeni. To je bil najbrž razlog, da so redni del prvenstva končali na tretjem mestu, a počitek jim je prišel zelo prav, strnili so svoje vrste in v polfinalu premagali Maribor. Zdaj se želijo enakovredno kosati s serijskimi vladarji slovenskih igrišč, če se jim ponudi priložnost, pa tudi presenetiti. Vsaj na eni tekmi.

Lani jim to ni uspelo, saj v finalni seriji niso osvojili niti niza. Bolj izenačeno je bilo pred dvema letoma, ko je ACH dobil šele odločilno peto tekmo.

Tekma se bo v Tivoliju začela ob 18. uri. Drugi obračun bo na sporedu v ponedeljek, 15. aprila, v Kamniku, tretji pa v četrtek, 18. aprila, spet v Ljubljani. Če bo to potrebno, bosta naslednji dve tekmi v ponedeljek, 22., in v četrtek, 25. aprila.

ACH Volley Panvita Pomgrad
Sportal Finale spet ACH Volley - Calcit Volley
Ne spreglejte