Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
5. 6. 2015,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nogomet Berlin Juventus Barcelona Gianluigi Buffon Leonardo Bonucci Massimiliano Allegri

Petek, 5. 6. 2015, 19.18

8 let

Zmeda: Buffonova sinova ne vesta, za koga bosta navijala v finalu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le še dober dan nas loči do začetka vrhunca klubske nogometne sezone. Pred sedmo silo so še zadnjič stopili predstavniki Juventusa. Kaj so povedali?

"Finale lige prvakov je nekaj, kar smo si vsi želeli. Pred sezono nismo vedeli, kaj naj pričakujemo. Zamenjali smo trenerja in pričakovali, da bomo tisti pravi, ki bi lahko posegali visoko tudi v Evropi, čez dve ali tri sezone. Presegli smo sami sebe in svoje cilje izpolnili že v prvi sezoni. To je bilo resnično lepo presenečenje za vse nas in lahko si predstavljate, kako veseli smo," je za uvod na tiskovni konferenci pred sobotnim finalom povedal kapetan Juventusa Gianluigi Buffon.

"Barcelona je favorit"

Juventus se bo za tretji evropski naslov pomeril z Barcelono, ki je absolutni favorit, a finale je zgodba za sebe. "Tako naša kot ekipa Barcelone sta sestavljeni iz mladih in izkušenih igralcev, a prav vsi imajo izkušnje na mednarodnem odru. Objektivno gledano je Barcelona favorit. Ekipa, ki ima Messija, Neymarja in Iniesto, pač ne more biti drugega kot favorit. A tudi Juventus ima svoje adute. Tukaj so Tevez, Pogba, Marchiso in Bonucci. Nismo avtsajder, imamo svoje možnosti," poudarja legendarni vratar.

Zmaga bi bila za nesrečnega Chiellinija

Do besede je prišel tudi branilec Leonardo Bonucci, ki bo ob odsotnosti poškodovanega Giorgia Chiellinija prvi komandant Juventusove obrambe. "Barcelona ni močna samo v napadu, tudi brani se odlično. V ligi je prejela le 20 zadetkov," je začel odlični branilec, ki obžaluje, da so nekaj dni pred finalom izgubili tako pomembnega moža, kot je Chiellini: "Giorgio ni pomemben samo na igrišču, pogrešali ga bomo tudi v slačilnici. Vseeno je pomembno, da je tukaj, tudi v civilu bo za nas navdih. A nočemo jokati, za italijanske ekipe je značilno, da se najbolje znajdejo v težkem položaju. V Berlin smo prišli prepričani, da smo izjemna ekipa, in naredili bomo vse, da zmagamo. Tudi za Chiellinija."

"Tukaj nismo, da bi igrali žrtve. Nas bo 11, njih tudi, zato bodo moči izenačene, imamo enake možnosti za naslov," je še dodal osrednji branilec.

Barzagli ali Ogbonna?

Za mesto ob Bonucciju bosta kandidirala Andrea Barzagli in Angelo Ogbonna, a prvi je še pred dnevi čutil nekaj bolečin. "Če se bo Barzagli počutil dobro, bo igral, sicer bo mesto v prvi enajsterici dobil Ogbonna," je potrdil trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Juventus in Barcelona bosta imela v soboto možnost, da prideta do trojčka, saj sta v domačih tekmovanjih dobila tako prvenstvo kot tudi pokal. "Upam, da bomo mi tisti, ki bomo prišli do tako imenovanega trojčka. Verjamem, da bo tekma odlična in razburljiva kot vsak finale lige prvakov. Potrebovali bomo tudi malce sreče, a morali si jo bomo zaslužiti," je še sklenil trener Juventusa.

Ne spreglejte