Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
19. 2. 2016,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Zlatko Zahović Milan Mandarić

Petek, 19. 2. 2016, 7.45

8 let

Zlatko Zahović je spet osmešil Ljubljano

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Z nakupom Milivoja Novakovića je športni direktor Maribora nogometni Ljubljani glasno sporočil: "Jaz sem v Sloveniji še vedno nesporni nogometni vladar!"

Milan Mandarić in tesni sodelavci iz novega klubskega vodstva so si želeli Milivoja Novakovića, poskusili so vsaj dvakrat, a jim ga ni uspelo pripeljati v Olimpijo. Morda celo najboljši slovenski napadalec vseh časov je raje dahnil da Zlatku Zahoviću.

Otrok Olimpije. Ljubljančan, ki bi lahko ob koncu spoštovanja vredne kariere igral le streljaj od blokovskega naselja ob ljubljanski obvoznici, kjer je odraščal, je raje poskrbel, da se bo, tudi ko bo nogometne čevlje postavil v kot, v rodnem mestu počutil nelagodno.

Zahović je spet zmagal. Peščici tistih, ki se nočejo sprijazniti z resnico, se lahko smeji v obraz. V Ljudski vrt je pripeljal resda 36-letnika, a hkrati napadalca, ki je v zadnjih dveh letih po tekočem traku zabijal gole v tekmovanju, v katerem so nasproti stali tudi 30, 40 in več milijonov evrov vredni nogometaši. Drugega najboljšega strelca v zgodovini reprezentance, ki je še vedno v lovu na njegov rekord. Še bolj kot s tem pa je brez dvoma najbolj kontroverzni slovenski nogometni funkcionar Ljubljančane zbodel zaradi tega, ker jim je pred nosom speljal njihovega junaka.

Ob tem se je verjetno sladko zasmejal in si z roko elegantno popravil bujno pričesko. Tisto, ki je bila njegov zaščitni znak že na prelomu tisočletij, ko je igral pomembno vlogo v evropskem nogometu, v slovenskem pa je bil nesporna številka ena. To je tudi ostal. Le da se je z igrišča pomaknil na polje, na katerem je še bolj pestro. V pisarne, na tribune, na različne lokacije, kjer, s telefonsko slušalko vedno ob sebi, prav tako preigrava svoje tekmece. Največkrat Ljubljančane. Tudi tokrat jih je.

Njegov Maribor, za katerega je bil začetek sezone najslabši v novejši zgodovini, je porinil še korak pred Olimpijo, pri kateri že leta ni bilo tako evforično, kot je zdaj, pa ima na lestvici le tri točke prednosti.

"Še kar nekaj poti boste prehodili, da boste tam, kjer sem jaz," si lahko misli Zahović in se spomni na vse, kar je Maribor v zadnjih letih z njim naredil. Najprej dodatne kvalifikacije za evropsko ligo, potem njen skupinski del, pa sezona, v kateri so se Mariborčani za hip spogledovali z izločilnim delom, ki so ga leto pozneje tudi dosegli. In seveda leto 2014 in liga prvakov, vmes pa številne domače lovorike. Dolga, dolga pot še čaka Ljubljančane.

Ne spreglejte