Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 1. 2023,
17.10

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Mura Tom Kljun NK Tabor Sežana Tio Cipot Jhon Duran Maro Katinić NK Bravo Nottingham Forest Aston Villa zimski prestopni rok

Torek, 17. 1. 2023, 17.10

1 leto, 3 mesece

Nogometna tržnica, 16 in 17. januar

Tio Cipot odhaja v Italijo, Muri 700 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
NK Mura : St. Patrick's Athletic, kvalifikacije konferenčna liga, Tio Cipot | Tio Cipot se iz Murske Sobote seli v Spezio, ki nastopa v elitnem italijanskem klubskem razredu. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Tio Cipot se iz Murske Sobote seli v Spezio, ki nastopa v elitnem italijanskem klubskem razredu.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mladi slovenski reprezentant Tio Cipot bo nadaljeval kariero v Italiji, prvoligaš Spezia pa naj bi Muri odštel 700 tisoč evrov. Bravo je pripeljal mladega hrvaškega branilca Mara Katinića, Tom Kljun pa zapušča Tabor in se odpravlja k mladi zasedbi Lecceja. Na Otoku odmevata prihoda Brazilca Danilo (Nottingham Forest) in Kolumbijca Jhona Durana (Aston Villa).

Tim Matavž, thumb
Sportal Presenečenje! Najslabši hrvaški prvoligaš ujel velikana slovenskega nogometa.

Mladi slovenski nogometaš Tio Cipot, ki je bil nazadnje član Mure, se tudi uradno seli k italijanskemu prvoligašu Spezii, kar je med drugim na novinarski konferenci ob predstavitvi Joaa Moutinha potrdil športni direktor Stefano Melissano. Kot je poročal italijanski prestopni "guru" Gianluca di Marzio, bo Spezia za Cipota odštela 700.000 evrov odškodnine, nogometaš pa bo podpisal pogodbo za štiri leta in pol.

Cipot, ki bo aprila dopolnil 20 let, je zvezni igralec. O njegovem odhodu na Apeninski polotok pa se je govorilo že dlje časa. Zdaj je dokončno postal član Spezie, ki ima z 81 milijoni evrov četrto najnižjo tržno vrednost v elitni italijanski ligi. V tej je po 18 krogih na 15. mestu med 20 ekipami.

Tom Kljun ne bo več nosil dresa zadnjeuvrščenega slovenskega prvoligaša iz Sežane. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tom Kljun ne bo več nosil dresa zadnjeuvrščenega slovenskega prvoligaša iz Sežane. Foto: Grega Valančič/Sportida

V Italijo pa se k prvoligašu Lecceju, a za zdaj k njegovi mladi zasedbi, seli 18-letni up sežanskega Tabora Tom Kljun, poroča Transfermarkt. Ta Kljunovo tržno vrednost sicer ocenjuje na 200.000 evrov.

Koper se je pred nadaljevanjem sezone okrepil s še enim novim igralcem. Koprski dres bo nosil tudi srbsko-švedski nogometaš William Milovanović. Dvajsetletni defenzivni vezist, ki ima srbski in švedski potni list, je prejšnjo sezono nastopal v švedski drugi ligi kot posojen igralec švedskega prvaka Häckena. Milovanović je s Koprčani podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Danilo okrepil nekdanje evropske prvake

Obrambno naravnani igralec sredine igrišča Danilo je z Nottinghamom podpisal šestinpolletno pogodbo. Pred tem je za Palmeiras odigral 141 tekem in dosegel 12 golov.

Jhon Duran pri 19 letih velja za enega najboljših mladih kolumbijskih napadalcev, za reprezentanco pa je že zaigral na treh tekmah. V ligi MLS je za Chicago dosegel osem golov na 27 tekmah, dodal pa je še pet podaj. Kariero je sicer začel pri domačem Envigadu, preden se je pred dobrim letom podal v ZDA. Duran mora sicer pred zaključkom prestopa pridobiti še veljavno delovno dovoljenje, so še zapisali na spletni strani Aston Ville. Klub iz Birminghama bo za mladega Južnoameričana odštel okrog 18 milijonov evrov.

Slovenski nogometni prvoligaš Bravo je pripeljal prvo okrepitev v zimskem prestopnem roku. Do konca sezone bo kot posojeni nogometaš zagrebškega Dinama za Šiškarje igral 18-letni branilec Maro Katinić, so sporočili iz kluba. Osemnajstletni Katinić bo zapolnil vrzel po vrnitvi Črnogorca Stefana Milića prav nazaj k Dinamu.

Ne spreglejte