Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 5. 2019,
19.40

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

Natisni članek

Real Madrid Zinedine Zidane Gareth Bale

Nedelja, 19. 5. 2019, 19.40

4 leta, 11 mesecev

Cirkus pri Realu

Zidane udaril po Balu, ta mu odgovarja: Bom pa igral golf

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73
Gareth Bale | Valižanski zvezdnik Gareth Bala ne bo kar tako odšel. | Foto Reuters

Valižanski zvezdnik Gareth Bala ne bo kar tako odšel.

Foto: Reuters

Madridski Real je s porazom proti Betisu (0:2) končal klavrno sezono. V španskem prvenstvu je z 19 točkami zaostanka za prvakom Barcelono zasedel šele tretje mesto, v ligi prvakov pa ga je že v osmini finala izločil fenomenalni Ajax.

Ravno nepričakovan poraz proti nizozemskim mladeničem je bil razlog, da se je na klop galaktikov po manj kot letu premora vrnil Zinedine Zidane. Forma Madridčanov se po njegovi vrnitvi ni dosti izboljšala, tudi francoski čarovnik, ki ga imajo navijači belega baleta tako radi, je nanizal številne poraze, v neslavnem slogu pa se je tudi poslovil od sezone.

Na zadnji prvenstveni tekmi je Real doma, na Santiagu Bernabeuu, izgubil proti Betisu in na koncu za prvakom Barcelono zaostal kar za 19 točk. Zidane je na klopi tako kot teden pred tem pozabil velikega zvezdnika ekipe Garetha Bala, ki je pred letom dni v finalu lige prvakov z dvema zadetkoma Realu prinesel nov naslov.

Sportal Slovenec s turškim velikanom tako visoko, kot še nikoli #video

Zidane bo naredil vse, da se ga znebi

"Nihče ne more Balu vzeti tega, kar je do zdaj dal ekipi. A kot trener ne smem živeti v preteklosti, ampak v sedanjosti. Bomo videli, kaj bomo naredili, nihče ne ve, a če menim, da igralec ne spada v naš sistem … Naredil bom vse, da izboljšam ekipo. Preostali igralci so se v preteklih tednih izkazali bolj, danes, tudi če bi imel še možnost četrte zamenjave, Bale ne bi zaigral," se je po novem porazu o prihodnosti Valižana, ki se je poleti 2013 v špansko prestolnico preselil za rekorden 101 milijon evrov, razgovoril Zidane in dal vedeti, da bo naredil vse, da se ga znebi.

Zinedine Zidane obljublja navijačem, da bo drugo leto povsem druga zgodba. | Foto: Reuters Zinedine Zidane obljublja navijačem, da bo drugo leto povsem druga zgodba. Foto: Reuters

Bale zahteva obljubljeno

A naloga ne bo lahka, saj Bale nima namena oditi, pogodba z galaktiki pa ga veže še tri sezone. S predčasnim odhodom v slačilnico, ne da bi se poslovil od navijačev, pa potrjuje, da je položaj zelo napet. "Imam še triletno pogodbo. Če želijo, da odidem, mi bodo morali plačati 17 milijonov evrov letno. Če ne, bom ostal. Ni pomembno, ali bom igral ali ne. Bom pa igral golf," naj bi domnevno za Radiostadio izjavil 29-letni krilni napadalec.

Vse skupaj ima smisel. Bale se zaveda, da ni več najmlajši, da mu nihče več ne bo dal tako visoke pogodbe, zato bo do zadnjega zahteval, kar so mu vodilni pri belem baletu obljubili. Ne nazadnje je Madridčanom kljub številnim poškodbam tudi veliko dal. Na 231 tekmah je dosegel 102 zadetka in imel veliko zaslug za osvojitev kar 13 lovorik.

Preberite še:

Lionel Messi Barcelona
Sportal Messi za konec sezone še dvakrat v polno, Real se je poslovil s porazom
Ne spreglejte