Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
25. 7. 2018,
11.40

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

Natisni članek

Roma Barcelona Malcom Monchi Stephane Martin James Pallotta

Sreda, 25. 7. 2018, 11.40

5 let, 8 mesecev

Kako je Brazilec pristal pri Barceloni?

Zgodba, ki buri duhove: Roma razkrila ozadje "kraje" Brazilca

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16
Monchi | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ponedeljek in torek smo bili priča dogodkom, ki jim do zdaj v nogometu še nismo bili. Najbrž tudi ne v kakšnem drugem športu. Potem ko so se Roma, Bordeaux in zastopnik nogometaša Malcoma že dogovorili za prestop, se je v dogajanje brez sramu vpletla Barcelona, ki je na koncu Brazilca speljala Rimljanom. Vse skupaj je tako bizarno, da so se pri Romi odločili dogodke deliti z javnostjo.

Malcom
Sportal Prestopna drama mladega Brazilca: Barcelona ga je dokončno speljala Romi

"Kar se je dogajalo z Malcomom, je lahko razložiti, a težje razumeti," je v osemminutnem intervjuju za klubsko spletno stran cinično dejal športni direktor Rome Monchi.

"Iskali smo nogometaša, kot je Brazilec. Pred enim tednom smo stopili v stik z Bordeauxom in zastopnikom nogometaša ter se po treh ali štirih dneh intenzivnih pogajanj dogovorili za prestop. To je bilo okoli 17. ure v ponedeljek, ob 23. uri pa smo ga vsi že pričakovali v Italiji, kjer bi opravil zdravniške preglede. Vse je bilo dogovorjeno, bili smo mirni in zadovoljni," je razlagal nekdanji španski nogometaš.

Malcom je bil že na letališču za odhod v Rim, ko mu je Bordeaux prižgal rdečo luč. | Foto: Reuters Malcom je bil že na letališču za odhod v Rim, ko mu je Bordeaux prižgal rdečo luč. Foto: Reuters

Prestop potrdila Bordeaux in Roma

Tako Roma kot Bordeaux sta prestop celo potrdila na družabnih omrežjih, takrat pa se je cirkus začel: "Ko smo oznanili prestop, se je začelo v medijih pojavljali ime Barcelone. Že prej sem vedel, da nismo edini, ki se zanimamo za Malcoma, zato smo s pogajanji pohiteli in - kot sem že rekel - dosegli dogovor."

Malcom
Sportal Zaplet: rekordni nakup Rome skoraj na poti v Italijo, nato se je vmešala Barcelona

Barcelona izboljšala ponudbo

Bardeaux je kar na lepem odpovedal polet Brazilca. Monchi je nemudoma poklical predsednika francoskega kluba Stephana Martina in zahteval pojasnilo za to. "Priznal mi je, da so dobili še ponudbo Barcelone, ki je ponujala več kot mi. Dejal sem mu, da smo se o vsem dogovorili, a mi je le odvrnil, da ni še nič podpisano in da ne more nič storiti. Dodal je, da lahko, če ne zvišamo ponudbe, pozabimo na prestop."

Bordeaux se je na koncu ustrašil Barcelone, Roma pa je imela vsega dovolj. | Foto: Reuters Bordeaux se je na koncu ustrašil Barcelone, Roma pa je imela vsega dovolj. Foto: Reuters

Monchi je o vsem skupaj obvestil tudi predsednika Rome Jamesa Pallotto, ki je privolil v povečanje ponudbe in rešitev zapleta. In res, Roma je zvišala ponudbo in poslala podpisane dokumente v Francijo, a ni bilo še konec.

Francozi so se ustrašili Barcelone

Roma je še drugič mislila, da je posel sklenjen, ko je iz Francije prišel klic, da mora znova dvigniti ceno zaradi vse močnejših pritiskov Barcelone. Očitno so Francozi potrebovali še kakšen milijon več, da bi lahko zavrnili Katalonce, takrat pa je športni direktor Rome dejal le: "Dovolj je, tega se ne gremo več."

Monchi je pojasnil vse podrobnosti:

Roma razmišlja o tožbi

Malcom je tako po zapletu, ki ga nogometni svet ne pomni, pristal pri Barceloni, pri Romi pa razmišljajo, da bi primer posredovali sodišču. "Ne vemo, ali je to sploh mogoče, saj nimamo nobenih podpisanih dokumentov. Imamo veliko sporočil in mailov med nami, nogometaševim zastopnikom in njihovim predsednikom, ki dokazujejo, da je bil posel ustno res sklenjen. Bomo videli."

Navijačem še sporoča: "Lahko povem le, da nam je žal, da se je to zgodilo ter da bomo naredili vse, da najdemo nekoga, ki si bo želel igrati za Romo in bo mogoče še boljši kot Malcom." 

Vodstvo italijanskega nogometnega prvoligaša Rome je našlo zamenjavo za brazilskega vratarja Alissona, ki je pred dnevi za 75 milijonov evrov odšel v Liverpool. Novi vratar ekipe iz večnega mesta je 28-letni švedski reprezentančni vratar Robin Olsen, ki je nazadnje igral za Koebenhavn.

STA
Malcolm
Sportal Nogometna tržnica v Rimu je ponorela. Nov dan, nov rekord!

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte