Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 12. 2015,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Real Madrid Denis Čerišev

Petek, 4. 12. 2015, 18.07

8 let

Zdaj je tudi uradno: Real sramotno izključen iz pokala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Španski klubski velikan Real Madrid je doživel velik udarec, saj je zaradi nespoštovanja pravil pot v pokalnem tekmovanju končal že po prvi odigrani tekmi. Usoden je bil nastop Denisa Čeriševa.

Disciplinska komisija Španske nogometne zveze je v petek pričakovano ugodila pritožbi Cadiza. Beli baletniki so v sredo na prvi tekmi šestnajstine finala španskega pokala v gosteh premagali tretjeligaškega tekmeca s 3:1, med strelce pa se je vpisal tudi Denis Čerišev. Ruski nogometaš je po srečanju postal jabolko administrativnega spora, saj sploh ni imel pravice nastopa.

Vodstvo tekmovanja je madridskemu velikanu pravočasno poslalo obvestilo, v katerem je bilo jasno razvidno, da Čerišev zaradi treh rumenih kartonov, ki jih je v prejšnji sezoni v pokalu prejel v dresu Villarreala, nima pravice nastopa na srečanju v Cadizu. Desetkratni evropski prvaki so si vseeno privoščili prvovrstno neumnost, saj podatka niso preverili, ampak Rusa uvrstili v začetno postavo. S tem so kršili pravilo španske krovne zveze in bili po tekmi ustrezno kaznovani, Cadiz pa se je kljub porazu pred domačimi gledalci že uvrstil v osmino finala. Povratna tekma v Madridu ne bo odigrana.

Odločitev, da je Real izločen iz pokalnega tekmovanja, ni presenetila javnosti. To je že drugi primer v tej jeseni, ko je udeleženec v kraljevem pokalu nastopil z igralcem, ki zaradi kazni ni imel pravice nastopa. Podobno usodo kot Real, ki je napovedal pritožbo, je pred meseci izkusila še Osasuna.

Predsednik še zaupa Benitezu

"Predsednik je včeraj povedal vse na to temo. Zdaj me zanima le dvoboj z Getafejem,'' je danes povedal trener Rafael Benitez, označen za največjega krivca za administrativno napako, ki si je klub takšnega kova ne bi smel privoščiti.

Predsednik Florentino Perez tudi po pokalni farsi ostaja prepričan, da je Benitez najbolj primeren človek za vlogo trenerja.

Real tako že v začetku decembra nepričakovano ostaja le še v lovu za dvema lovorikama. V ligi prvakov si je brez težav priigral napredovanje v osmino finala, v domačem prvenstvu pa si je po katastrofalnem domačem porazu v el clasicu z Barcelono močno poslabšal položaj, saj za vodilnimi Katalonci zaostaja že šest točk.

Ne spreglejte