Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 5. 2014,
22.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Zavrč Jure Matjašič

Sobota, 10. 5. 2014, 22.09

7 let, 12 mesecev

Zavrč v zadnjih minutah do polnega izkupička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Zavrča so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krko z 2:1 (1:0).

Obe ekipi sta se v boj za prvenstvene točke podali s popolnima postavama, nekoliko boljši položaj na papirju pa so imeli gostitelji, ki so v dosedanjih treh medsebojnih obračunih zmagali dvakrat. Že takoj po začetnem sodnikovem žvižgu je bilo jasno, da bodo skušali tekmecu vsiliti svoj ritem, na koncu pa se jim je pritisk tudi obrestoval. Sledi o finančnih težavah kluba, prvi mož Zavrča Miran Vuk doživlja vihrave poslovne mesece, nazadnje je objavil osebni stečaj, so se razblinile na igrišču.

Domačo premoč v prvem polčasu, Zavrč je imel večji del prvih 45 minut pobudo na igrišču, so igralci Željka Orehovca kronali šele v sodnikovem dodatku. V ugodnem položaju na robu kazenskega prostora se je pred vrati Krke nenadoma znašel Matija Smrekar, pred njim je bil le Matko Obradović. Smrekar je svoj deveti gol dosegel s strelom v levi spodnji kot.

Tudi v drugem polčasu so domači narekovali visok ritem igre. Ta se je sicer odvijala na sredini igrišča, domača ekipa pa kljub temu ni prihajala do izrazitih priložnosti. A dvoboj se je proti koncu le razvnel. Najprej so izenačili gostje. Kot za goste je v 82. minuti izvajal Mario Carević, najvišji v skoku je bil Danijel Dežmar, ki je Gregorja Finka premagal z udarcem z glavo.

Le pet minut kasneje so domačini spet povišali. "Rezervist" Jure Matjašič je bil prav tako uspešen z glavo. Doris Kelenc je prodor zaključil z natančno podajo, Matjašič, ki je sicer nižje rasti, pa se je izkazal z izjemnim udarcem z glavo. Žoga je preletela Obradovića in zadela desni zgornji kot. Do konca tekme so Krkaši še skušali izenačiti in osvojiti vsaj točko, a niso bili uspešni.

Zavrčani so zdaj trdno zasidrani v zgornji polovici prvenstvene razpredelnice, v naslednjem krogu jih čaka gostovanje pri Rudarju. Krkaši prihodnjič gostijo Celjane, na lestvici pa ostajajo pri dnu. Nadaljujejo boj za obstanek v prvi ligi. Če bodo ostali na sedanjem devetem mestu, Triglav po današnji zmagi proti Olimpiji namreč zaostaja le še za točko, se bodo trudili še v dodatnih kvalifikacijah.

Ne spreglejte