Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 11. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

nogomet liga prvakov Borussia Dortmund Barcelona Pierre-Emerick Aubameyang Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 3. 11. 2016, 18.00

6 let, 6 mesecev

Lionel Messi in Pierre-Emerick Aubameyang

Zakaj je Messi izgubil živce in zakaj je bil suspendiran zvezdnik Borussie?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ob dogodkih z igrišča sta po torkovem in sredinem večeru v ligi prvakov odmevala tudi dva incidenta oziroma aferi. Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je po tekmi proti Manchester Cityju izgubil živce. Najboljši strelec Borussie Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang je bil tik pred tekmo proti Sportingu Lizbone suspendiran. Zakaj?

Na dan prihajajo informacije o tem, zakaj je Lionel Messi po torkovi tekmi skupine C lige prvakov v Manchestru, kjer je Barcelona z 1:3 izgubila proti Cityju, izgubil živce in se skorajda zapletel v pretep s člani angleškega prvoligaša.

Argentinskega zvezdnika naj bi, tako poroča španska televizijska postaja La Sexta, razjezil eden izmed pomočnikov trenerja Manchester Cityja Josepa Guardiole, Španec Mikel Arteta.

"Kaj še čakaš tukaj? Pojdi v garderobo in se preobleci, idiot," naj bi Messiju v predoru po koncu tekme zabrusil Španec. Produkt mladinske šole Barcelone, za katero pa med člani nikoli ni zaigral, ki se je po koncu prejšnje sezone, ko je zapustil Arsenal, upokojil in se priključil trenerskemu štabu Barcelone.

Takšno obnašanje je Messija, ki je bil razočaran po nepričakovanem porazu, tako zelo razburilo, da je povsem izgubil živce in želel s Špancem fizično obračunati. Da se ni zgodilo nič hujšega, so poskrbeli člani obeh ekip.

Barcelona sicer kljub porazu v Angliji ostaja na vrhu skupine C in je blizu napredovanja.



Gabonec suspendiran zaradi mobitela ali zabavanja v Italiji?

V sredo zvečer je bil v središču pozornosti še Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonec, ki je z naskokom najboljši strelec Borussie Dortmund, si je moral tekmo skupine F proti Sportingu Lizboni (1:0) ogledati s tribun.

Trener Borussie Thomas Tuchel ga je suspendiral za en dan, a o tem, zakaj se je odločil za tako drastično potezo, ni želel govoriti.

Pierre-Emerick Aubameyang si je moral sredino tekmo v Dortmundu ogledati s tribun. | Foto: Reuters Pierre-Emerick Aubameyang si je moral sredino tekmo v Dortmundu ogledati s tribun. Foto: Reuters Pričakovano so se v javnosti hitro pojavile številne špekulacije, zakaj Gabonca ni bilo na igrišču. Največkrat se omenjata predvsem dve različici.

Pri Sky Germany trdijo, da je bil Aubameyang kaznovan, ker se je pritoževal nad trenerjevimi rotacijami v ekipi in bil zaradi tega na zadnjih treningih nezainteresiran. Z zdolgočasenim obnašanjem naj bi trenerjevo mejo prestopil, ko je med moštvenim sestankom uporabljal mobilni telefon.

Po trditvah Daily Mirror je zgodba drugačna. Strelec desetih golov za Borussio Dortmund  v tej sezoni, ki je v prejšnji sezoni zabil kar 39 golov v vseh tekmovanjih, naj bi se v ponedeljek s prijatelji brez klubskega dovoljenja v družbi prijateljev odpravil v Italijo, kjer naj bi si privoščil razuzdano zabavo.

Kakorkoli že, iz Borussie so že sporočili, da je suspenza konec in bo na naslednji tekmi že igral.

Moštvo iz Dortmunda, ki je na vrhu skupine F in si je že zagotovilo napredovanje v osmino finala lige prvakov, v nedeljo čaka prvenstveno gostovanje pri HSV.

Ne spreglejte