Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
2. 11. 2016,
22.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

nogomet liga prvakov Sporting Lizbona Borussia Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang

Sreda, 2. 11. 2016, 22.40

6 let, 7 mesecev

Zakaj je Pierre-Emerick Aubameyang v sredo ostal brez nastopa

Afera v Dortmundu: najboljši strelec tik pred tekmo lige prvakov odletel iz ekipe

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Pierre-Emerick Aubameyang | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najboljšega strelca Borussie Dortmunda Pierra-Emericka Aubameyanga ni bilo v ekipi nemškega prvoligaša na tekmi lige prvakov proti lizbonskemu Sportingu. Ne zato, ker bi bil kaznovan ali poškodovan. "Suspendiran je," so sporočili iz kluba in povzročili številne špekulacije.

Strelec treh golov na treh tekmah v ligi prvakov Pierre-Emerick Aubameyang bi moral biti v napadu Borussie Dortmund, ki je v sredo v skupini F lige prvakov gostila lizbonski Sporting. Njegov dres je bil že pripravljen in ga je čakal v garderobi, a 27-letnega golgeterja iz Gabona so tik pred zdajci prečrtali in ga ni bilo med 18 nogometaši, na katere je računal trener Thomas Tuchel.

Nemec je pred začetkom tekme potrdil, da je zvezdnik njegove ekipe suspendiran. Tako naj bi ostalo samo do četrtka, ko naj bi se vrnil na treninge Borussie.

"Ni ga zaradi internih razlogov. Trener se je odločil tako, kot se je. Zakaj, ne bomo povedali. Lahko me sprašujete, kolikor hočete, a odgovora ne boste dobili. Živite od namigovanj. Kar špekulirajte," je na vprašanja novinarjev odgovoril prvi mož Borussie Hans-Joachim Watzke.

Gabonec je na 13 tekmah v tej sezoni zabil deset golov. Zadel je tudi v Lizboni. | Foto: Reuters Gabonec je na 13 tekmah v tej sezoni zabil deset golov. Zadel je tudi v Lizboni. Foto: Reuters

Se zapleta okoli njegove prihodnosti?

Aubemayang, ki je s sedmimi goli na osmih tekmah tudi najboljši strelec Borussie v nemškem prvenstvu, je sicer na seznamu želja številnih evropskih velikanov, tudi madridskega Reala. Mnogi so prepričani, da je njegov tokratni suspenz povezan prav z njegovim morebitnim odhodom drugam.

Napadalec, ki je v Dortmund iz francoskega Saint-Etienna prišel leta 2013 za 13 milijonov evrov, ima z Borussio pogodbo do leta 2020.

Borussia je tudi brez njegove pomoči zmagala in ima po štirih tekmah v ligi prvakov že deset točk. Napredovanje v osmino finala si je v skupini F že zagotovila.

V isti skupini je madridski Real v Varšavi s 3:3 remiziral proti tamkajšnji Varšavi.

Ne spreglejte