Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 3. 2023,
22.59

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Arsenal Fenerbahče Miha Zajc Manchester United Liga Europa

Četrtek, 9. 3. 2023, 22.59

1 leto, 1 mesec

liga europa, osmina finala (prve tekme

Manchester United se je poigral z Betisom, Zajčevi izgubili v Sevilli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Liga Europa: Manchester United - Betis | Marcus Rashford je v šesti minuti tekme na Old Traffordu poskrbel za vodstvo Uniteda. | Foto Reuters

Marcus Rashford je v šesti minuti tekme na Old Traffordu poskrbel za vodstvo Uniteda.

Foto: Reuters

V ligi Europa so se začeli boji osmine finala. Manchester United je v petek na Old Traffordu s 4:1 premagal Betis in si priigral lepo prednost pred povratno tekmo, ki bo prihodnji teden. Dva gola prednosti bo tedaj branila tudi Sevilla proti Fenerbahčeju Mihe Zajca. Ta danes ni dobil priložnosti za igro. Juventus je z 1:0 premagal Freiburg, zmag sta se veselila še Roma in bayer Leverkusen, Sporting in Arsenal pa sta se razšla z neodločenih 3:3.

Rdeči vragi so po razočaranju na prvenstvenem derbiju proti Liverpoolu (0:7) v enaki postavi začeli dvoboj proti Betisu in po šestih minutah povedli. Z močnim strelom je bil natančen Marcus Rashford. Že do polčasa pa so tudi Andaluzijci pokazali zobe in izenačili prek Ayozeja Pereza v 32. minuti.

V drugem polčasu pa je prevladoval United in dosegel še tri gole. Najprej je lepo z roba kazenskega prostora zadel Antony (52.), Bruno Fernandes je šest minut kasneje z glavo po udarcu s kota povišal na 3:1, končni izid pa je v 82. minuti postavil Wout Weghorst.

Juventus, za katerega zaradi disciplinskih razlogov ni igral Paul Pogba, je do zmage prišel po lepi podaji Filipa Kostića in zadetku z glavo Angela Di Marie (53.). Nemcem so sicer sodniki upravičeno po ogledu posnetka razveljavili zadetek za izenačenje.

Drugi andaluzijski klub, Sevilla, je premagal turški Fenerhahče. Joan Jordan je gol dosegel v 56. minuti, Erik Lamela pa je končni izid postavil v 85. minuti. Miha Zajc je vso tekmo presedel na klopi turškega kluba.

Ukrajinski Šahtar Doneck in nizozemski Feyenoord sta se v Varšavi, kjer Šahtar gostuje zaradi vojne v svoji državi, razšla z neodločenim izidom 1:1. Edini zadetek za Ukrajince je dosegel Jaroslav Rakitskij (78.), v 88. minuti pa je izenačil rezervist Ezequiel Bullaude.

Italijanska Roma in nemški Bayer iz Leverkusna sta zabeležila zmagi z 2:0. Vodilno moštvo angleškega prvenstva, Arsenal, pa je v Lizboni igralo neodločeno proti tamkajšnjemu Sportingu (2:2). 

Na tekmi med Sportingom in Arsenalom je padlo šest golov. | Foto: Reuters Na tekmi med Sportingom in Arsenalom je padlo šest golov. Foto: Reuters

Arsenal je dvoboj v Lizboni dobro začel in povedel prek Williama Salibe v 22. minuti. Domači so izenačili 12 minut kasneje po golu Goncala Inacia, v drugem polčasu pa so kronali premoč v 55. minuti, ko je bil natančen Paulinho. Veselje domačih pa ni trajalo dolgo, saj je šest minut kasneje lastno mrežo zatresel Hidemasa Morita.

Dvoboj Rome in španskega Reala Sociedada je dobil italijanski predstavnik. V prvem polčasu se je pod zadetek varovancev Joseja Mourinha v večnem mestu podpisal Stephan El Shaarawy v 13. minuti, v drugem pa je bil v 87. minuti uspešen še Marash Kambulla.

Bayer Leverkusen je upravičil vlogo favorita proti madžarskemu Ferencvarosu. V deseti minuti je za domače zadel Kerem Demirbay, v 86. minuti pa je za končnih 2:0 zadel Edmond Tapsoba.

V prvem delu sporeda sta se pomerila še Union Berlin in Union St. Gilloise ter se razšla z remijem 3:3. 

Povratne tekme bodo prihodnji teden. 

Finale evropske lige bo 31. maja v Budimpešti.

Liga Europa, osmina finala (prve tekme):

Četrtek, 9. marec:

Preberite še:

Miha Zajc, Fenerbahče
Sportal Miha Zajc proti rekorderju tekmovanja, Man Utd znova proti Špancem
Real Madrid - Liverpool
Sportal Liverpool in Eintracht brez možnosti, znani vsi četrtfinalisti

 

Ne spreglejte