Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
16.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matic Kotnik Siniša Brkić Marijan Pušnik

Sobota, 17. 11. 2012, 16.30

8 let

Za zmago Triglava kdo drug kot Đurković

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Celja so v 19. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (1:1).

Celjski nogometaši so še drugič zapored z domačega igrišča odšli sklonjenih glav. Po dobrem začetku jih je nato razžalostil Enis Đurković, ki je z dvema goloma Triglavu priigral šesto zmago v sezoni, s katero so Gorenjci vsaj začasno skočili na šesto mesto. Celjani ostajajo peti.

Celjani so tekmo začeli zelo razigrano in iz svojega prvega strela na tekmi zadeli. V osmi minuti je kot izvedel Tadej Vidmajer, Nikola Ivanović pa je bil najvišji v kazenskem prostoru in z glavo matiral Žana Pelka. Domači so imeli še eno priložnost v 18. minuti, ko je sprožil Vidmajer, Tilen Klemenčič pa je strel blokiral in žogo poslal v kot. Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma, brez pravih akcij.

Oboji so sicer prihajali do kazenskega prostora, a zadnje podaje niso našle pravih naslovnikov ali pa sta bili obrambni vrsti uspešni pri lovljenju napadalcev v prepovedanem položaju. Zato pa je naslovnika v 38. minuti našla globinska podaja Edvina Zolića. Žogo je prejel Enis Đurković in z roba kazenskega prostora z lobom ukanil Matica Kotnika. Ta je v želji po pravočasnem posredovanju stekel iz vrat proti kranjskemu napadalcu.

Prav Đurković je bil tudi edini strelec v drugem polčasu. Po mirnejšem uvodu so Kranjčani povedli v 61. minuti, ko so gosti izvedli hitro akcijo, podajo Anžeta Jelarja z desne strani pa je Đurković iz bližine preusmeril v gol. Sedem minut pozneje so gosti znova izvedli nevarno akcijo, ki jo je končal Davor Bubanja s strelom malce čez gol. Isti igralec je imel v 78. minuti priložnost za potrditev zmage, saj je bil sam pred Kotnikom, a žogo poslal le malce mimo leve vratnice. Šest minut zatem je Bubanja spet prišel do strela (iz bližine), celjski vratar pa je dobro posredoval.

Ne spreglejte