Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 1. 2023,
10.10

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Marijan Pušnik Ivan Leko Hajduk Split

Nedelja, 1. 1. 2023, 10.10

1 leto, 3 mesece

Hajduk Split

50. menjava trenerja po letu 2000, izbrali klubsko legendo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Hajduk navijači | Foto Sportida

Foto: Sportida

Hajduk Split, ki povprečno vsako leto trenerja zamenja dvainpolkrat, ima novega trenerja. Zdaj je priložnost dobil nekdanji hrvaški reprezentant Ivan Leko.

Ivan Leko je pogodbo s Hajdukom podpisal do konca sezone 2024/25. Za pripravo ekipe na drugi del prvenstva ima časa tri tedne, debitiral bo na dalmatinskem derbiju s Šibenikom. "Zame je to prav poseben, čustven trenutek. Nogomet sem začel igrati v Hajduku in vedel sem, da bo prišel dan, ko bom trener te ekipe. Zelo sem srečen, veselim se in upam, da nas čaka veliko lepih stvari. Veliko je mogoče narediti, res pa je tudi, da je Hajduk v zadnjih dveh sezonah zelo napredoval," je ob podpisu pogodbe povedal 44-letni Splitčan.

V letu 2022 sta Hajduk vodila Valdas Dambrauskas (od novembra 2021 do septembra 2022) in Mislav Karoglan (od septembra do konca leta 2022). Gre za 50. menjavo glavnega trenerja v Hajduku od leta 2000. Na 26 tekmah (182 dni) je leta 2016 splitsko ekipo vodil tudi Marijan Pušnik, pred 13 leti pa na 13 tekmah tudi Edoardo Reja.

Leko je navijačem obljubil nogomet, poln energije, čustev in strasti. "Upam, da bodo uživali na tekmah." Leko je v dresu Hajduka na članski ravni debitiral še mladoleten na temi z Osijekom, nato pa za ekipo na 187 tekmah dosegel tudi 39 golov. S Splitčani je leta 2000 osvojil tudi pokal, leto kasneje pa prvenstvo. Nato je odšel v Malago in se v Split vrnil po štirih letih po še drugi naslov.

Izkušnje je nabiral tudi pri belgijskih klubih Club Brugge, Beerschot in Lokeren. Hrvaški reprezentančni dres je nosil na 13 tekmah. Kot trener je deloval v Grčiji in Belgiji, kasneje pa tudi v Združenih arabskih emiratih in nazadnje dve leti v Šanghaju na Kitajskem.

Ne spreglejte