Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
8.21

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

1

Natisni članek

Emmanuel Macron Kolinda Grabar-Kitarović Vladimir Putin FIFA SP 2018

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 8.21

5 let, 9 mesecev

Svetovno nogometno prvenstvo

Putina z dežnikom zakrili pred šampanjcem, francoski predsednik ponosen #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

1

Hrvaška nogometna reprezentanca je v finalu svetovnega prvenstva izgubila proti Franciji z izidom 4:2. Po tekmi sta med drugim v hrvaško slačilnico prišla tudi francoski predsednik Emmanuel Macron in ruski predsednik Vladimir Putin, za katerega so še v slačilnici francoske reprezentance odpirali dežnik.

Na slovesni podelitvi se je ulilo kot iz škafa in zanimivo je bilo videti, kako je eden izmed varnostnikov takoj pristopil k predsedniku Putinu, mu nastavil dežnik, medtem ko je ostale visoke predstavnike na slavnostnem odru "pralo". Nekaj minut pozneje so dežnike dobili tudi ostali. Dežnik za Putina pa so uporabili tudi slačilnici Francije, ko so francoski nogometaši proslavljali s šampanjcem.

Emmanuel Macron | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio Francoski predsednik tolažil otroke hrvaških nogometašev

Čeprav smo po koncu tekme lahko na obrazih hrvaških nogometašev videli veliko razočaranje, je bilo v slačilnici videti malo bolj vedre obraze hrvaških nogometnih junakov. Kot že po pravilu jih je znova obiskala njihova predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tokrat sta z njo prišla francoski predsednik Emmanuel Macron in njegova žena Brigite, pozneje se jim je pridružil še ruski predsednik Vladimir Putin. Po fotografijah je videti, da je Macron v slačilnici tolažil tudi otroke hrvaških nogometašev.

Od njih je pričakoval le eno stvar

Štiridesetletni francoski predsednik je po tekmi izjavil, da je zelo ponosen na francoske reprezentanco, potem ko je v Moskvi drugič osvojila naslov svetovnih prvakov. Prvič jim je uspelo pred dvajsetimi leti. "Od njih sem pričakoval le eno stvar. Drugo zvezdo," je povedal Macron in s tem mislil na drug naslov svetovnih prvakov. "Zelo sem ponosen na njih in to jim mislim tudi povedati," je še dodal Macron, ki je na tribunah pokazal veliko zagretost.

Prav tako je našel pohvalne besede za hrvaške nogometaše, za katere je dejal, da je ravno tako ponosen na njih, saj igrajo veličasten nogomet.

hrvaški navijači zagreb nogomet
Sportal Noč po naslovu, ki je ponesel hrvaški narod, so si sosedje dali duška #foto
Luka Modrić
Sportal Na Hrvaškem je oživela ideja Franja Tuđmana, stara 20 let
Ne spreglejte