Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 11. 2012,
0.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pedro Rodriguez Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 21. 11. 2012, 0.31

8 let, 1 mesec

Za Pedra in druščino ni dileme: Užitek je igrati z Messijem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Barcelone so v rusko prestolnico prišli po zmago in rubriko ''opravljeno'' obkljukali že po prvem polčasu. Blestel je Lionel Messi, ki je bil po tekmi v izjavah znova pretirano skromen.

Z 80 zadetki v tem letu vztrajno zasleduje 40 let star rekord Gerda Müllerja, znamenitega Peleja je že prehitel, s 56 zadetki v ligi prvakov pa se je pri ''rosno mladih'' 25 letih na večni lestvici najboljših strelcev povzpel na drugo mesto. Če pri zadetkih ne pretirava s skromnostjo in zelo pogosto izstopa, pa je povsem obratno, ko sodnik odpiska konec in se odpravi v slačilnico, nato pa še pred novinarske mikrofone. Takrat iz njegovih ust ne bo slišati kakšnih pretiranih samohval, pač pa se bodo vrstile zahvale soigralcem in klubu. Tako je bilo tudi po tekmi v Moskvi, na kateri je prispeval dva zadetka in podajo. ''Najbolj je pomembno, da smo zmagali. Po vodstvu s 3:0 smo nadzorovali potek srečanja in imeli žogo v naši posesti. Pomembno je tudi, da smo ohranili mrežo nedotaknjeno, kar v bližnji preteklosti ni bilo tako pogosto,'' je dejal Lionel Messi ter športno pohvalil tekmeca.

Rekorde podira na spektakularen način

Kaj pa so po dvoboju povedali še nekateri drugi nogometaši katalonskega velikana? Strelec prvega zadetka Dani Alves je bil bolj kot z zadetkom zadovoljen s predstavo celotnega moštva. ''Dobro delo prej ali slej prinaša temu primerne rezultate. Vesel sem, da smo na igrišču pokazali, da znamo dobro odigrati tudi v mrazu. Zasluženo smo zmagali,'' je zaupal brazilski reprezentant, napadalec Pedro Rodriguez pa je bil navdušen nad predstavo najboljšega strelca Barcelone: ''Leo podira rekorde na spektakularen način. Vesel sem, da je naš soigralec. Užitek je igrati z njim, dobro se razumeva,'' je izpostavil španski napadalec, ki je Messija domiselno zaposlil pri zadnjem zadetku na srečanju. Dodal je še, da ga umetna podlaga ni motila, saj so jo gostitelji pred začetkom polili. Pet minut pred koncem je namesto njega v igro vstopil mladi up Gerard Deulofeu: ''Srečen sem, da sem dobil priložnost. Vedno skušam pokazati vse, kar znam. Zdaj moram trdo delati, da dobim še kakšno priložnost,'' je bil iskren 18-letni Španec, ki že brani barve izbrane vrste do 21 let.

Barcelona se bo v zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakov doma pomerila z Benfico, ki jo je v skupinskem delu že nadigrala v Lizboni. Katalonci so si zagotovili prvo mesto in nastop v osmini finala, Portugalci pa bodo naskakovali zmago, saj imajo po petih nastopih enako število točk kot Celtic (in tudi boljše razmerje v medsebojnih srečanjih), a bodo Škoti v zadnjem krogu igrali doma z že odpisanim Spartakom. Morda pa bo šla ''orlom'' na roko morebitna odločitev Tita Vilanove, da spočije nekatere vodilne posameznike. Med njimi verjetno ne bo Messija, ki naskakuje kar nekaj rekordov ...

Ne spreglejte