Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
17. 4. 2014,
6.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Barcelona španski pokal nogomet Xabi Alonso Gareth Bale Iker Casillas Gerardo Martino Carlo Ancelotti

Četrtek, 17. 4. 2014, 6.54

8 let

Xabi Alonso navdušen nad Balom: Česa takšnega še nisem videl (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Madridski Real je v velikem finalu španskega kraljevega pokala z 2:1 premagal Barcelono in osvojil svoj 19. naslov v tem tekmovanju. El Clasico je na izjemen način odločil Gareth Bale.

Pred velikim obračunom na Mestalli so vsi govorili, da bo ravno Valižan moral pokazati, iz kašnega testa je, saj je prvi zvezdnik "galaktikov" Cristiano Ronaldo finale izpustil zaradi poškodbe. Bale se je res izkazal, in to v kraljevskem slogu.

"Beli balet" je že v 11. minuti v vodstvo popeljal Argentinec Angel di Maria, nato pa je Barcelona jalovo napadala vse do sredine drugega polčasa, ko so Katalonci izenačili iz akcije, kjer so ponavadi najmanj nevarni. Iz kota je podal Xavi, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Marc Bartra.

Casillas vesel, da jih sreča ni čisto pozabila

Ko je že vse kazalo, da bomo spremljali podaljške, je na sceno stopil valižanski "gepard", ki se je po globinski podaji Fabia Coentraa kot puščica izstrelil v silovit protinapad. Njegov čuvaj Bartra je Valižana grdo porinil prek avt linije, a to ga ni zmedlo, nadaljeval je izjemen šprint, na koncu pa za jagodo na vrhu smetane hladnokrvno med nogami matiral še Joseja Pinta. "Česa takega še nisem videl," je Xabi Alonso po tekmi začudeno opisoval Balovo mojstrovino, njegovim pohvalam pa se je pridružil tudi trener Carlo Ancelotti: "Igrali smo odlično, kot ekipa in zasluženo slavili. O Garethovem golu nimam besed, to je bil zagotovo najpomembnejši in eden najlepših zadetkov v njegovi karieri."

Po šoku v 85. minuti srečanja na Mestalli še ni bilo konec. Katalonci so pritisnili in po podaji Xavija se je v izjemen položaju za strel znašel osmoljenec Neymar, ki je dobro sprožil, a je njegov strel ustavila vratnica, žoga pa se je nato odbila točno v naročje Ikerja Casillasa. "Tolikokrat smo že potegnili kratko, da je bil skrajni čas, da se tudi nam enkrat nasmehne sreča. Za nami je fantastično tekmovanje in mislim, da je pokal zasluženo v naših rokah," je bil po tekmi presrečen tudi vratar Madridčanov.

Barcelona v enem tednu pokvarila sezono

Ravno nasprotno je bilo v taboru Barcelone, saj je v enem samem tednu izpadla iz lige prvakov, izgubila tekmo proti Granadi v španski ligi in padla na tretje mesto na lestvici, zdaj pa so klonili še v španskem finalu. Da, prav ste prešteli, Barcelona je izgubila tretjič zapored, kar je vse prej kot pogost pojav. "Čutim globoko obžalovanje po tem porazu. Zelo mi je žal naših navijačev, ki so nas podpirali, mi pa se jim za to nismo zahvalili z zmago. Stanje v ekipi ni ravno rožnato, ostane nam le še neizprosen boj v španskem prvenstvu. Obljubim, da bomo do konca sezone naredili vse, kar je v naši moči, da zmagamo na vseh preostalih tekmah do konca sezone. Ali bo to dovolj za prvaka, bomo videli. Žal ni vse odvisno le od nas," je na robu obupa nekaj misli strnil tudi trener Barcelone Gerardo Martino - Tata .

Ne spreglejte