Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2024,
16.55

Osveženo pred

1 dan, 17 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Bravo FC Koper Juventus Aston Villa nogometna tržnica Premier League Burnley Wout Weghorst

Ponedeljek, 1. 7. 2024, 16.55

1 dan, 17 ur

Nogometna tržnica, 1. julij

Novi kadrovski premiki v Kopru, pa tudi v Bravu in Nafti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Bede Osuji | Bede Osuji ni dobil nove pogodbe s Koprom. So pa kanarčki pripeljali še enega vratarja. | Foto www.alesfevzer.com

Bede Osuji ni dobil nove pogodbe s Koprom. So pa kanarčki pripeljali še enega vratarja.

Foto: www.alesfevzer.com

Ob robu nogometna evropskega prvenstva spremljamo vse bolj pestro dogajanje na nogometni tržnici. Nizozemski reprezentant Weghorst se vrača na Otok. Dejavni so tudi slovenski prvoligaši. Bravo je podaljšal pogodbo z mladim nigerijskim vezistom Victorjem Gidadom, Koper pa je v svoje vrste zvabil vratarja Luko Baša.

Jahnoah Markelo
Sportal Jahnoah Markelo nova pridobitev Celjanov

Kot so sporočili pri ljubljanskem klubu Bravu, je Victor Gidado  podpisal novo pogodbo do konca sezone 2024/25 z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono. "Vesel sem, da se moja pot pri Bravu nadaljuje. V spomladanskem delu sezone sem se veliko naučil in želim še bolj napredovati. Fantje so odlični, dobro se počutim in komaj čakam, da se sezona začne," je za spletno stran kluba dejal 19-letnik.

Na Bonifiki pa bo od prihodnje sezone nastopal 22-letni vratar Luka Baš, ki je bil nazadnje član prvoligaša Radomelj. Kanarčki so z mladim vratarjem podpisali dveletno pogodbo. Baš, sicer nekdanji up Domžal, je prve članske korake storil v golu Ilirije, krstne prvoligaške minute pa je vknjižil kot vratar Radomelj. Dvaindvajsetletnik je v Prvi ligi Telemach zbral 23 nastopov, 18-krat je zaigral v minuli sezoni. So pa pri klubu iz obale sporočili tudi štiri odhode. Po izteku pogodbe Koper zapuščajo Bede Amarachi Osuji, Franjo Prce, Karlo Bručić in Tim Kruljac.

Okrepil se je tudi novo pečeni prvoligaš iz Lendave. Nafta je v svoje vrste zvabila osmega novinca to poletje, iz Gorice je prišel Amadej Marinič. Levi bočni branilec, tudi nekdanji član Brd, je lani v dresu Gorice zbral 27 nastopov in vpisal sedem podaj.

Weghorst se vrača na Otok

Wout Weghorst | Foto: Guliverimage Wout Weghorst Foto: Guliverimage Nizozemski reprezentant Wout Weghorst se po enoletnem igranju za nemško prvoligaško ekipo Hoffenheim vrača v angleški Burnley, ki je v pretekli sezoni izpadel iz premier lige. Kar 197 centimetrov visoki napadalec ima pogodbo z Burnleyjem sklenjeno do leta 2025. V zadnjih treh sezonah je bil na posoji pri turškem Bešiktašu, angleškem Manchester Unitedu in Hoffenheimu, za kogar je v pretekli sezoni na 28 tekmah dosegel sedem golov.

Weghorst je trenutno na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Na uvodni tekmi skupinskega dela proti Poljski je dosegel zmagoviti gol za Nizozemsko, ki se bo v torek ob 18. uri v Münchnu v osmini finala pomerila z Romunijo.

Aston Villa in Juventus sklenila nov posel

Potem ko je Aston Villa torinskemu Juventusu v nedeljo prodala brazilskega reprezentanta Douglasa Luiza, sta kluba sklenila še en posel. Iz Torina se bosta v Birmingham preselila mlada nogometaša, 20-letni angleški napadalec Samuel Iling-Junior in tri leta starejši argentinski zvezni igralec Enzo Barrenechea.

Oba skupaj bosta Angleže zaenkrat stala 22 milijonov evrov, Anglež 14, Argentinec pa osem, oba pa bosta v obliki raznih bonusov svojemu nekdanjemu klubu lahko zagotovila dodatne tri milijone evrov. V Londonu rojeni Samuel Iling-Junior je član angleške selekcije do 21 let, svojo nogometno pot pa je začel v Chelseajevi akademiji. Barrenechea je v Juventus prestopil iz švicarskega Siona.

Villa, ki bo v novi sezoni igrala v ligi prvakov, je poleti poleg Luiza že prodala Tima Iroegbunama Evertonu in Omarija Kellymana Chelseaju.

Omari Kellyman
Sportal Chelsea pripeljal mladeniča iz Aston Ville
Ne spreglejte