Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
9.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

West Ham Javier Hernandez Bayer Leverkusen Real Madrid Mehika Slaven Bilić Kevin Kampl

Torek, 25. 7. 2017, 9.15

6 let, 6 mesecev

Chicharito v Londonu

West Ham kupil mehiškega zvezdnika Javierja Hernandeza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Mehiški napadalec Javier Hernandez z vzdevkom Chicharito (po slovensko Grahek) je novi član londonskega West Hama. Pogodbo je podpisal za tri leta, vredna pa je 17,9 milijona evrov. To je že četrta poletna okrepitev, ki je v London pripeljala znano nogometno ime.

Devetindvajsetletni mehiški zvezdnik Javier Hernandez se tako vrača v premier league. V tej je igral že dve sezoni za Manchester United in v tem času dvakrat postal prvak ter skupaj zabil 59 golov. Zanimivo je, da se je v tem obdobju z West Hamom, zdajšnjim klubom, pomeril osemkrat, a se ni niti enkrat vpisal med strelce. Vknjižil je "le" dve podaji.

Za mehiškega napadalca, ki je igral v Angliji, Španiji in Nemčiji, je premier league najboljša liga na svetu. | Foto: Twitter - Voranc Za mehiškega napadalca, ki je igral v Angliji, Španiji in Nemčiji, je premier league najboljša liga na svetu. Foto: Twitter - Voranc "Zame je premier league najboljša na svetu. Ko se mi je ponudila priložnost za vrnitev, nisem dvakrat premislil. West Ham je ekipa s tradicijo in letošnje okrepitve kažejo, da ima visoke ambicije," je dejal Chicharito, ki je bil v pretekli sezoni član Leverkusna. Tam se je družil tudi s slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom, ki do nadaljnjega ostaja član lekarnarjev. Pred tem je Hernandez branil tudi barve španskega velikana Real Madrida.

Mehiški reprezentant je četrta odmevna okrepitev West Hama v tem poletju. Pred nekaj dnevi je klub podpisal rekordno pogodbo z avstrijskim strelcem Markom Arnautovicem, pred tem pa sta v London prišla branilec Pablo Zabaleta in angleški reprezentančni vratar Joe Hart. Tako je trener Slaven Bilić okrepil zasedbo, s katero v prejšnji sezoni ni upravičil pričakovanj. 

Nogometni svet je navduševal že njegov oče

Hernandez nadaljuje bogato nogometno družinsko tradicijo. Dres mehiške izbrane vrste je nosil že njegov oče Javier Hernandez - Chicharo, zaradi katerega njegov dres krasi številka 14. To je nosil že njegov oče in podobno kot sin z njo dosegal zadetke na svetovnem prvenstvu.

Zakaj je postal Grahek?

Sin Javier, najnovejša okrepitev West Hama, je najboljši strelec mehiške reprezentance vseh časov. Vzdevek Chicharito (Grahek) je podedoval po očetu v pomanjšani obliki, razlog pa je zelena barva oči, ki je zelo redka pri Mehičanih.

Ko je branil barve madridskega Reala, je v ligi prvakov pokvaril načrte vratarju Atletica Janu Oblaku. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ko je branil barve madridskega Reala, je v ligi prvakov pokvaril načrte vratarju Atletica Janu Oblaku. Foto: Guliverimage/Getty Images  

Ne spreglejte