Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
6. 10. 2014,
1.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Arsene Wenger Jose Mourinho Thibaut Courtois Diego Costa Eden Hazard Arsenal Chelsea nogomet Cesc Fabregas

Ponedeljek, 6. 10. 2014, 1.48

8 let

Wenger po napadu na Mourinha: Ničesar ne obžalujem

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvoboji med londonskima rivaloma Chelseajem in Arsenalom so vedno zanimivi, nič drugače ni bilo niti ta konec tedna. Za dogodek tekme sta poskrbela kar trenerja.

Čeprav so bili modri veliki favoriti, so arsenalovci tekmo odlično odprli. Tekmo na Stamford Bridgeu so začeli podjetno, pogumno, morda najbolje v zadnjih letih, a nekaj polpriložnosti niso znali spremeniti v zadetek. Končna statistika je tudi pokazala, da Arsenalovi nogometaši niso niti enkrat sprožili v okvir vrat domačinov.

Zato pa se je na drugi strani z izjemno individualno akcijo izkazal Eden Hazard, ki ga je po pravem slalomu v obrambi zadnji podrl Laurent Koscielny. Belgijski reprezentant je sam izvajal enajstmetrovko in jo tudi zanesljivo zadel.

V drugem polčasu si ne eni ne drugi niso priigrali veliko priložnosti. Chelsea je odlično stal v obrambi, Arsenal pa je bil kljub malce večji posesti žoge povsem nenevaren. Tako je bilo vse do 78. minute, ko je drugi in tudi zadnji zadetek na tekmi za Chelsea po izjemni podaji Cesca Fabregasa dosegel Diego Costa. To je bil že njegov deveti v prvenstvu, s čimer se je še utrdil na vrhu seznama strelcev.

Tekma bi se lahko končala že po prodoru Hazarda

"Za nami je zelo težka tekma. Arsenal je začel bolje od nas, a potem je Hazard z odlično akcijo poskrbel za vodstvo. Menim, da bi bila tekma takrat že končana, če bi se sodnik odločil za izključitev Koscielnyja. Po vseh zakonih bi se moral, a se ni. Arsenal je igral dobro tudi v nadaljevanju in nas prisilil, da pokažemo vse, kar znamo. Na koncu smo mi dosegli dva zadetka, oni nobenega. Zadovoljen sem z rezultatom in prikazanim, saj smo premagali izjemno razpoloženo ekipo," je po tekmi povedal Jose Mourinho, ki proti Arsenu Wengerju ni izgubil niti na medsebojni 12. tekmi. Portugalec ima zdaj sedem zmag in pet remijev.

Ko se spozabi nogometni gospod Wenger

Mourinho in Wenger, večna rivala, ki se naglas ne marata, sta si na začetku tekme skočila v lase. No, natančneje: Arsene je prišel do Mourinha in ga rahlo odrinil. Portugalec po tekmi temu incidentu ni hotel namenjati pozornosti. "Zame je zgodba končana. Na derbijih postane vroče, čustva privrejo na plan. Na igrišču sta dve tehnični coni, kjer se lahko gibljeta trenerja. Ena je bila moja, druga Wengerjeva. Prišel je do mene, da bi pritisnil na četrtega sodnik, da mojemu igralcu pokaže rdeči karton. To mi ni bilo všeč. Prosil sem ga, naj odide in se ne vrača več," je svojo plat zgodbe povedal Portugalec. Kaj pa Francoz: "Ničesar ne obžalujem, saj nimam kaj obžalovati. Malce sem se dotaknil Mourinha, a ni šlo za porivanje. Če bi ga porinil, bi bilo videti malo drugače. Zavedam se, da me boste mediji v prihodnjih dneh naučili vseh moralnih lekcij, bontona, a kost za glodanje sem vam ponudil sam. To moram sprejeti."

Navijači so ga psovali, Fabregas pa le lepo o Arsenalu

Prvič je v dresu Chelseaja pred nekajtisočglavo množico Arsenalovih navijačev zaigral tudi Cesc Fabregas, ki se je zelo izkazal, vseeno pa je bil od njih deležen hudih psovk. "Nisem jezen na navijače, daleč od tega. Spoštujem Arsenal, saj mi je dal vse, ko sem bil še mlad. Brez njega ne bi bil to, kar sem zdaj. Vem, da me imajo še vedno radi, tako kot imam jaz njih. Arsenal bo vedno v mojem srcu," je po tekmi povedal Fabregas, ki je za topničarje igral med letoma 2003 in 2011. Na 303 tekma je dosegel tudi 57 zadetkov.

Chelsea je po novi zmagi z 19 točkami še povečal prednost pred konkurenco, Arsenal pa ima na 8. mestu že devet točk zaostanka.

Ne spreglejte