Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 9. 2015,
0.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arsene Wenger Arsenal Dinamo Zagreb Zoran Mamić

Četrtek, 17. 9. 2015, 0.42

7 let, 12 mesecev

Wenger po hrvaškem šoku jezen na sodnika in svojega napadalca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometno leto 2015 je polno presenečenj. V kvalifikacijah za EP 2016 jih je posrečeno orisala Islandija, v ligi prvakov pa mariborski krvnik Astana. Niz senzacij je v sredo nadaljeval Dinamo Zagreb.

Hrvaški prvak je pred srečanjem z londonskim klubom na stavnicah veljal za popolnega avtsajderja. Tisti, ki je denar stavil na Mamićeve nogometaše, je po srečanju s presenetljivim razpletom obogatel.

"Srečen sem in ponosen na svoje izbrance, ki so upoštevali vse dogovore. Dinamo je po dolgem času premagal zelo močnega evropskega tekmeca, saj je Arsenal druga najmočnejša ekipa, ki je po Realu gostovala pri nas. Nisem zaman napovedoval, da je to najmočnejši Dinamo v zadnjih desetih letih. Iz te zmage ne smemo delati evforije, saj se še naprej zavedamo moči tekmecev v naši skupini," je po veliki zmagi žarel od sreče Zoran Mamić.

Trener Dinama in mlajši brat kontroverznega izvršnega predsednika Dinama Zdravka Mamića ni z zagrebškim klubom izgubil vse od 21. novembra 2014, ko je ostal praznih rok pri Astri v Romuniji. Zadnji hrvaški naslov si je v domačem prvenstvu zagotovil brez poraza, v letošnji evropski sezoni pa tekmecem še ni dovolil, da ga premagajo, čeprav je s kvalifikacijami vred odigral že sedem tekem.

Prva zmaga Dinama v ligi prvakov po letu 1999

Statistika zadnjih tekem, ki so jih modri odigrali v elitni ligi prvakov (2011 in 2012), so napovedovale drugačen razplet dogodkov. Zagrebški Dinamo je na zadnjih dvanajstih nastopih v skupinskem delu lige prvakov osvojil le točko.

Kar enajstkrat je izgubil in podiral negativne rekorde. Njegova razlika v zadetkih je znašala 4:36, kar pa desetkratnega zaporednega hrvaškega prvaka v sredo ni zmotilo, da bi se veselil ene največjih zmag v klubski zgodovini.

"To je največja zmaga Dinama v obdobju državne samostojnosti," so se hitro razpisali hrvaški mediji, ponosni na odmevno zmago, s katero so "modri" v Maksimiru v nasprotju z napovedmi pokvarili načrte angleškemu velikanu. V ligi prvakov so zmagali prvič po 16 letih.

Wenger: Sodnik nas je oškodoval

Arsenal je v hrvaško prestolnico prišel kot absolutni favorit, domov pa se vrača slabovoljen. Izkušeni francoski strateg Arsene Wenger je prejel zaušnico. Njegovi izbranci so izgubili z 1:2, ladja topničarjev pa se je začela potapljati po rdečem kartonu, ki si ga je nespametno privoščil napadalec Olivier Giroud.

"Nismo imeli sreče. Sodnik (Romun Ovidiu Alin Hategan, op. p.) nas je oškodoval. Prvi zadetek smo prejeli z nedovoljenega položaja, Giroud je prejel prvi rumeni karton, čeprav je bil pred tem storjen prekršek nad njim, sodnik pa mu je drugega dosodil prestrogo. Je pa Giroud storil napako, ker je protestiral pri sodniku. Tega si ne bi smel dovoliti," je potožil trener Arsenala in priznal, da njegovi izbranci niso pokazali tistega, česar so sposobni.

"To je šele prvi krog, tako da smo matematično še vedno v igri za napredovanje. Če bomo dali vse od sebe, se bomo uvrstili naprej," je dejal Francoz.

Nekateri navijači so ga po dvoboju zasmehovali z dejstvom, da je postal prvi nogometni strokovnjak v zgodovini lige prvakov, ki je izgubil na 50 srečanjih.

Ne spreglejte